sursa foto:  romaniatv.net

Medic infecționist: ‘Atât fulgii cât și precipitațiile antrenează virusul în atmosferă, cât și la nivelul solului’

Medicul Gheorghe Enache de la Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babes”, din București, atrage atenția că poluarea și particulele de praf favorizează coronavirusul, vaccinul rămânând posibilitatea prin care putem opri pandemia.

 

COVID-19 rezistent la temperaturi înalte

Oscilațiile de temperatură reprezintă o biciure pentru organism. În weekend au fost 15-16 grade, în plină iarnă. Acest lucru ridică probleme și în ceea ce privește coronavirusul, dar și gripa și virozele respiratorii deoarece sunt influențate de aceste schimbări meteorologice . Atât fulgii cât și precipitațiile antrenează virusul  în atmosferă, cât și la nivelul solului. Picăturile de ploaie antrenează și particulele de praf în care se regăsește virisul. Practic, acestea plutec în atmosferă, iar odată cu picăturile de apă sunt antrenate și cad la nivelul solului. Poluarea a varofizat virusul, dacă ne uităm la Milano, orașul cel mai poluat al Italiei, a fost puternic lovit de pandemie. În schimb, zonele premontane unde au existat mai multe ploi au avut rate mai mici de infectare”, explică medicul infecționist Gheorghe Enache.

Cum influență oscilațiile meteo virusul

”Am avut o vară secetoasă, în special în București, am avut mult praf. Odată ce au început ploile, virusul a atins un platou. Există, în schimb, această biciuire a organismului, oscilațiile  între cald și frig, care  favorizeze restul infecțiilor virale, virozele. În această perioadă virozele nu au fost atât de accentuate și datorită măștilorde protecție care ne-au ajutat.Coronavirusul a arătat că poate rezista și la temperaturi de + 70 de grade, dar și de minus 70 de grade. Un exemplu cu temperaturile ridicate este Africa de Sud, acolo unde virusul există chiar cu o formă mutantă”, a mai spus medicul, conform Gândul.ro.

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare