sursa foto:  romaniatv.net

Medicul Adrian Marinescu: ‘S-ar putea să existe cazuri izolate și să nu vorbim de un val al patrulea în adevăratul sens al cuvântului’

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din București, a declarat că ”s-ar putea să existe la un moment dat cazuri izolate și să nu vorbim de un val al patrulea în adevăratul sens al cuvântului”.

 

Medicul Adrian Marinescu s-a referit la preponderenţa tulpinei britanice în majoritatea statelor, dar şi despre posibilitatea apariţiei unui al patrulea val de coronavirus.

„Varianta britanică nu mai e deloc nouă. Şi probabil că în multe locuri din lume, inclusiv în România, este predominantă. Se transmite mai uşor, dar din fericire nu e mai agresivă, nu avem mai multe forme severe. Dar, din păcate numărul de infecţii, care a şi determinat valul al treilea. Deci am putea spune că tulpina din Marea Britanie a determinat valul al treilea.

Nu ştim exact dacă va exista valul patru, dar cred că e mult mai important dacă vom avea un număr mai mare de infecţii. Să luăm în calcul varianta asta, dacă vor fi şi forme moderate şi forme severe. Pentru că, până la urmă, presiunea pe sectorul medical, de aici vine. Dacă ne vom vaccina pe scară largă şi presupunem că infecţiile vor fi în număr mare, totuşi vor fi forme uşoare, care vor fi monitorizate de medicul de familie, nu vor avea nevoie de spitalizare.

În momentul în care mă vaccinez, probabilitatea de a mă infecta este, categoric, mai mică. Dacă totuşi se întâmplă să mă infectez, fac o formă uşoară. Discutând de valul al patrulea, s-ar putea să existe la un moment dat cazuri izolate şi să nu vorbim de un val al patrulea în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Adrian Marinescu, informează româniatv.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare