sursa foto:  stiripesurse.ro

Mega Image face praf concurența! Pe ce piață a devenit lider

Cel mai mare lanț de supermarketuri din București, Mega Image, a dat lovitura! Retailerul olandezo-belgian a făcut praf concurența.

Lanțul de magazine a devenit liderul pieţei produselor reci, gata de mâncat, devansând astfel Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, informează economica.net. Retailerul a vândut astfel de produse în valoare de aproximativ 12 milioane de lei anul trecut, iar dacă îşi va menţine cota de piaţă, creşterea estimată pentru 2018 este de peste 9%.

Potrivit sursei citate, colţurile „fresh” cu mâncare gătită au devenit în ultimii ani un „must have” al lanţurilor de magazine care se întrec în idei şi bugete pentru promovarea lor în rândul consumatorilor. S-au născut branduri şi s-au creat parteneriate în încercarea magazinelor de a profita de schimbarea stilului de viaţă al românilor din marile aglomerări urbane care au tot mai puţin timp pentru a găti, dar sunt tot mai interesaţi de o alimentaţie sănătoasă. Până acum s-a detaşat şi un jucător care, din datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor International, a ajuns să încaseze 20 de lei din fiecare 100 cheltuiţi pe astfel de produse.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.