lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Mega-veste! Statul dă bani unei noi categorii de români

Mega-veste pentru anumiți români! Statul a decis, potrivit unui act normativ oficializat recent, să acorde ajutor financiar unei noi categorii de angajați! 

Mai exact, alături de polițiști, militari sau soldați ori gradați profesioniști, și polițiștii din penitenciare pot beneficia de ajutor din partea statului pentru plata integrală sau parțială a ratelor la creditele pentru cumpărarea unei case.

Măsura de care beneficiază, mai nou, și polițiștii de penitenciare se regăsește în Ordinul Ministerului Justiției nr. 482/C/2020, document ce a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial și care se aplică din momentul apariției.

Concret, actul normativ stabilește că și polițiștii de penitenciare pot beneficia de un ajutor bănesc lunar pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata creditului destinat cumpărării unei locuințe sau a contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei case.

Polițiștii pot primi ajutorul doar dacă respectă anumite condiții

O primă condiție pentru a solicita bani pentru plata ratelor este ca polițiștii să aibă un contract ipotecar sau imobiliar ori să aibă încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe.

O altă condiție este ca aceștia  să nu dețină (nici soțul sau soția ori copiii aflați în întreținere) o locuință în localitatea în care activează și nici să nu fi vândut o locuință aflată în localitatea în care lucrează, după data la care au fost angajați în sistemul administrației penitenciare.

La modul practic, polițiștii de penitenciare pot cere banii pentru rata la casă prin completarea unei cereri adresate conducătorului unității în care lucrează, la care trebuie anexată o declarație pe propria răspundere privind respectarea condițiilor de mai sus, un angajament privind comunicarea, în termen a cinci zile, a oricărei schimbări apărute ce ar putea anula dreptul la acest ajutor, o copie a actului de identitate, o copie a contractului de credit sau vânzare-cumpărare a locuinței și un extras de carte funciară.

Vezi și:EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare