Mesaj suspect al lui Pavelescu: ‘Există Planul B cu privire la războiul din Ucraina?’

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și aliatul lui Liviu Dragnea, a făcut o postare ciudată pe pagina de socializare, care ar putea fi interpretată drept pro-rusă.

Pavelescu întreabă dacă există un Plan B cu privire la măsurile pe care NATO și UE le-au luat împotriva Rusiei, după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

„EXISTĂ PLANUL B CU PRIVIRE LA RĂZBOIUL DIN UCRAINA?

Lucrurile nu evoluează deloc bine cu privire la conflictul din Ucraina. Sancțiunile masive împotriva lui Putin n-au avut efectele dorite, rubla stabilizându-se la nivelul de dinaintea războiului, iar creșterea prețurilor gazelor și petrolului aducând profituri mai mari pentru decât cele anterioare. Rusia și-a reorientat deja exportul de gaze și petrol spre China și India, care și-au dublat achizițiile, dar și spre alte state care nu participă la sancțiuni, întorcând sancțiunile în favoarea sa.

Mai mult, sancțiunile lovesc UE și SUA, creșterea inflației fiind fără precedent, ca și prețurile la carburanți și energie, mișcările sociale fiind pe cale să se amplifice periculos. Pe zi ce trece, din ce în ce mai mulți politicieni occidentali au devenit critici, iar cei care au luat deciziile se uită cum se prăbușesc în sondajele de opinie.

În această situație, informațiile de mai sus fiind oficiale, de necontestat, se pune întrebarea legitimă: ce este de făcut? Există un plan B? A existat acest plan B, când s-au luat deciziile cruciale după 24 februarie din partea UE, NATO și a unanimității guvernelor occidentale, în ropote de aplauze? Și, în același timp, încă o întrebare: mai avem voie să întrebăm măcar?

Pentru că este vorba, de fapt, despre societățile și statele noastre, despre fiecare din noi.

Și lucrurile poti fi mai rele. Ce se va întâmpla cu criza alimentară, zeci de milioane de tone de cereale fiind blocate în Ucraina, fiind așteptată o mare foamete în Africa? Unii specialiști anticipează migrații masive, de milioane de africani spre Europa, în viitorul apropiat. Nu mai vorbesc despre marile alianțe care se constituie în Eurasia, cu obiectivul concret de a se contrapune celor occidentale.

Este evident că nu suntem decât la începutul unor noi și uriașe crize umanitare, economice, sociale și politice. Putem să ieșim măcar din zona festivismului? Sunt în stare politicienii de la Bruxelles? Cu Von Der Leyen și Borell, nicio șansă: care este planul B?”, este mesajul suspect al lui Aurelian Pavelescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare