sursa foto:  caleaeuropeana.ro

Mihai Tudose rupe tăcerea: ‘Două miliarde de euro din PNRR se duc pe consultanță. Sunt bani cu dedicație. Nu știu pentru cine au fost puși. E cam jaf’

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose afirmă că circa 2 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se duc pe consultanță: „Sunt bani cu dedicație”.

De două miliarde de euro ne învaţă cineva cum să prindem peşte, dar teoretic. Din banii ăia nu ne luăm nici undiţe, nici permis de pescuit, nici nimic. Doar ne explică cineva că peştele e în apă şi ne trebuie o undiţă, un cârlig şi o râmă eventual„, a spus europarlamentarul Mihai Tudose.

De asta ţipă ca din gură de şarpe că nu poate fi modificat PNRR, să nu cumva cineva să le ia banii. Ăia au fost cu dedicaţie, e opinia mea„, a mai spus Tudose.

Nu ştiu pentru cine au fost puşi„, a precizat el.

E cam jaf, ca să zic aşa. De banii ăia se puteau face o mulţime de lucruri„.

Documentul care stă la baza dezvăluirilor ministrului Rafila. „Consultanță” de la 693 la 2.000 euro/zi

Este scandal imens la Ministerul Sănătăţii. Alexandru Rafila a sesizat corpul de Control după ce a descoperit „deficienţe grave” în PNRR. Antena 3 a prezentat părţi din Programul de Rezilienţă şi Redresare, în care se vede clar că funcționarea Agenției Naționale pentru Investiții în Sănătate este finanțată cu 5 milioane de euro, iar consultanţa este de 5 ori mai mare, adică de 25 de milioane de euro, conform Antena3.ro.

Vezi și:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ‘Eu nu am acuzat pe nimeni, nu am spus că lucrul aceste este legal sau ilegal, doar am cerut un punct de vedere din partea Corpului de control al primului ministru ca să știm’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare