sursa foto:  g4media.ro

Ministerul Mediului modernizează Comisariatele județene ale Gărzii de Mediu: A fost semnat un contract de 13 milioane de euro

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a transmis pe pagina sa de facebook că cele 43 de Comisariate judeţene ale Gărzii de Mediu vor fi modernizate cu echipamente de monitorizare şi control, în acest sens fiind semnat un contract de finanţare din PNRR, în valoare de 13 milioane de euro.

 

 

 

Garda de Mediu va fi modernizată cu echipamente noi pentru a crește numărul și eficiența controalelor efectuate în domeniul gestionării deșeurilor.

„Am semnat, astăzi, contractul de finanțare din PNRR, cu o valoare de 13 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente de monitorizare și control a celor 43 de Comisariate județene ale Gărzii de Mediu.

Aceste echipamente vor fi folosite pentru creșterea gradului de trasabilitate a deșeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deșeuri și, implicit, reducerea cantităților de deșeuri transportate ilegal. Se vor achiziționa, printre altele, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 drone, și 709 camere video purtate pe corp. Una din țintele propuse prin proiect este ca, până la finele lui 2025 să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare și control cu echipamentele achiziționare”, a transmis ministrul Mediului, Tánczos Barna pe facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare