sursa foto:  romaniatv.ro

Ministerul Muncii nu va tăia indemnizațiile mamelor și solicită Parlamentului să găsească o soluție

Ministrul Muncii Dragoș Pîslaru a declarat luni seara, la Digi24, că Guvernul Cioloș nu va tăia indemnizațiile pentru creșterea copilului și că nici nu intenționează să stabilească un plafon pentru indemnizații. Acesta spune că cel care trebuie să găsească o soluție la această problemă este Parlamentul.

Nu se pune problema stabilirii unui plafon pentru indemnizații. Noi am expus o realitate. Parlamentul trebuie să găsească o soluție. Noi am evidențiat că am ieșit din estimarea de buget. Am prezentat cifrele și am propus o dezbatere în societate așa cum este firesc. Acest Guvern nu va tăia și nu va plafona nimic”, a spus Pîslaru la Digi 24.

Ministerul Muncii a transmis luni după-amiaza un comunicat de presă în care prezenta o statistică potrivit căreia o treime din beneficiarii indemnizației pentru creșterea copilului consumă o treime din bugetul alocat pentru indemnizații.

Acest lucru se întâmplă din cauza unor indemnizații extrem de mari. De exemplu o mamă din Sibiu încasează 35.000 de euro, asta în timp ce media indemnizației în județul Suceava este de 1.182 lei.

Ministerul Muncii a mai precizat și că estimarea care fusese realizată a fost depășită cu 20 de milioane de euro.

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare