sursa foto:  g4media.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, pe făraș! Nemulțumiri la vârful PSD

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, ar putea fi schimbat din funcție. Motivul? Gestionarea defectuoasă a crizei fermierilor români.

Lui Petre Daea i se reproşează că a trimis cu întârziere date Comisiei Europene despre situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul nostru, informează Antena 3.ro.

Astfel, din această cauză, țara noastră va primi de la Bruxelles doar 10 milioane de euro compensații, pentru fermierii români.

Conform sursei citate, Petre Daea este la Bruxelles, de unde revine abia miercuri. Urmează să vedem dacă a reușit să schimbe ceva din decizia Comisiei Europene, însă, spun surse din partid, este puțin probabil să reușească acest lucru.

Bulgaria obține 16 milioane de euro

România va primi doar 10 milioane de euro compensații pentru fermierii români, mult mai puțini bani decât Bulgaria, spre exemplu, care, deși are un teritoriu mai mic și mult mai puțini fermieri, va primi de la Comisie 16 milioane de euro drept compensații.

Cei din conducerea partidului sunt total nemulțumiți de felul în care Petre Daea a reușit să gestioneze această situație.

Îl acuză că a trimis târziu către Bruxelles dosarele de daună, iar Comisia Europeană nu a avut suficiente date pentru a acorda compensații fermierilor români. Liderii PSD s-au reunit în şedinţă pentru a discuta inclusiv despre susţinerea lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca Marcel Ciolacu să conducă guvernul.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare