sursa foto:  erosbonazzi.altervista.org

Ministrul de Externe calmează spiritele! România nu trebuie să se simtă amenințată de situația dintre Rusia și Ucraina

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, duminică, că țara noastră nu trebuie să se simtă amenințată în cazul unui conflict între Rusia și Ucraina.

Potrivit lui Bogdan Aurescu, suntem membri NATO și partener strategic al SUA. Așadar, nu avem de ce să ne temem. Totodată, Aurescu a ținut să precizeze că scutul de la Deveselu are caracter strict defensiv, acesta neputând fi folosit în scopuri ofensive.

„Nu ne simțim amenințați în acest moment, pentru că suntem aliați, suntem membru NATO, suntem, de asemenea, într-un parteneriat strategic cu SUA. Deci, nu cred că este cazul ca nimeni în România să se teamă de efectele acestei situații din jurul nostru. Aceste poziții care spun că scutul de la Deveselu ar avea caracter ofensiv, că ar fi îndreptat împotriva Rusiei, sunt complet incorecte.

Scutul de la Deveselu este o parte a sistemului NATO anti-rachetă care are în vedere amenințări din afara spațiului euro-atlantic. Deci, nu se referă la Rusia și are un caracter pur defensiv. Nu se pot amplasa mijloace militare ofensive, rachete ofensive de care spune, uneori, Federația Rusă”, a afirmat, la Digi 24, Bogdan Aurescu.

Vezi și

EXCLUSIV Răsturnare de situație! În urma apelului la 112, polițistul ar fi sprijinit copila pe picior și nu ar fi verificat cu piciorul dacă mai trăiește

Imaginile care confirmă spusele Poliției Capitalei! Polițistul care a accidentat mortal o copilă pe trecerea de pietoni s-a aplecat asupra victimei și imediat a accesat telefonul mobil (Atenție! Imaginile vă pot afecta emoțional)

Important! Apar noi schimbări la formula de calcul pentru majorarea pensiilor. Marius Budăi: ‘Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare