sursa foto:  newsbeezer.com

Ministrul de finanţe,Florin Cîţu, este pus în fața faptului împlinit!

Banca Naţională a României a apro­bat tranzacţia prin care EximBank, o bancă deţinută de stat, achiziţio­nează Banca Românească, deţinută de National Bank of Greece, unul dintre cele mai mari grupuri financiare elene, dar care a pierdut mult sânge în criza grecească, iar acum este nevoită să îşi vândă băncile deţinute în străinătate.

Decizia BNR a fost luată vineri în şedinţa Con­siliului de Administraţie, conform unor sur­se de pe piaţa bancară. Din acest moment, min­gea este în curtea noului ministru de finanţe Florin Cîţu, având în vedere că acţionarul EximBank este Ministerul de Finanţe. Pe când era în opoziţie, Florin Cîţu şi-a exprimat în­doiala în privinţa sensului acestei tranzacţii: De ce are nevoie EximBank de retail, când statul deţine CEC Bank, care are retail?

Conform surselor bancare, Traian Halalai, CEO EximBank a trimis către Florin Cîţu toată documentaţia privind această tranzacţie. Cei doi au fost colegi la ING Bank.

Decizia EximBank de a achiziţiona Banca Românească a fost luată acum mai bine de un an de către guvernul PSD şi fostul ministru de finanţe Eugen Teodorovici.

Dacă tranzacţia va fi aprobată, EximBank ar avea o cotă de piaţă de 3% şi ar intra în top10 sistem bancar românesc, arată zf.

 

Vezi și:

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare