sursa foto:  magnanews.ro

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Dezvăluire Bugetul.ro. Colonelul Cătălin Paraschiv, cel poreclit „Fantoma Albă” de la protestul Diasporei, din 10 august 2018, rămâne în continuare la conducerea Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” a Jandarmeriei (BSIJ).

În luna octombrie, el a atacat în instanță ordinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind detașarea sa la Centrala Nucleară Cernavodă, iar la începutul lunii decembrie a avut loc o primă ședință de judecată.

Vezi și Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului București a decis mutarea dosarului la Secţia a VIII-a Conflicte de muncă şi asigurări sociale din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată.

„Admite excepţia necompetenţei materiale procesuale. Declină competenţa de soluţionare în favoarea Secţiei a VIII-a Conflicte de muncă şi asigurări sociale a Tribunalului Bucureşti. Fără cale de atac”, se arată în soluţia pronunţată de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

În luna septembrie a.c., IGJR a hotărât mutarea colonelului Paraschiv la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Ordinul nu a fost pe placul colonelului Cătălin Paraschiv, care, ulterior, a acționat Jandarmeria Română în instanță.

La această oră, Cătălin Paraschiv este la șefia BSIJ, probabil până la soluționarea cauzei.

Bugetul.ro a încercat, duminică, să-l contactateze pe purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, locotenent-colonel Despina Sorin, pentru a vorbi despre acest caz, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. De asemenea, nici cei de la Biroul de Relații Publice al BSIJ nu ne-au răspuns la telefon.

Cine este Cătălin Paraschiv

Colonelul Paraschiv este comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Țepes” din cadrul Jandarmeriei Române⁣.

Cătălin Paraschiv i-a coordonat pe jandarmi la intervenția violentă din 10 august 2018, la protestul din Piața Victoriei.

Cum nu a fost îmbrăbat în uniformă, ci în alb, având și o eșarfă la gât, el a atras imediat atenția presei și a oamenilor prezenți la manifestație.

Ulterior, Paraschiv a fost poreclit „Fantoma Albă” sau „Dirijorul în alb”.

Conform CV-ului postat pe site-ul oficial al BSIJ, colonelul Paraschiv ocupă funcția de comandant plin al Brigăzii de Intervenție a Jandarmeriei din 06.02.2017.

Anterior, între 02.2016 și 02.2017, el a condus BSIJ, ca împuternicit.

Vezi și SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare