sursa foto:  mai.gov.ro

Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne, se ține de cuvânt și înlocuiește prefecții și subprefecții puși de PSD. Cu parafa prim-ministrului Ludovic Orban, vineri, 13 decembrie, Vela a instalat 9 prefecți și 2 subprefecți.

Bugetul.ro i-a analizat pe oamenii proaspăt învestiți de Guvernul Orban și vă prezintă legăturile acestora cu partidele.

Noii prefecți și subprefecți au legături cu PNL și PMP, dar și cu Guvernul Cioloș și, în mod surprinzător, ALDE.

Iată conexiunile descoperite de Bugetul.ro

1. Noul prefect de Brăila –  Cătălin Boboc

Boboc a fost senator PNL de Brăila în legislativul 2012-2016.

În 2016, Cătălin Boboc s-a visat primar al Brăilei, candidând din partea PNL la alegerile locale, dar a pierdut în fața lui Marian Dragomir, de la PSD.

Vezi și  SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

Ludovic Orban, pact cu ALDE pentru numirea prefectului de Buzău?

2. Noul prefect de Buzău – Dimian Leonard

Dimian ar fi fost numit prefect de Buzău, cu ajutorul ALDE. Cel puțin așa susține presa locală.

Zilele trecute, cât încă ocupa fotoliul de subprefect, Dimian Leonard a fost fotografat în timp ce ieșea din sediul ALDE.

Legea le interzice înalților funcționari publici ai statului ca în timpul exercitării mandatului să frecventeze organizațiile politice.

Cotidianul Opinia a scris că Leonard Dimian ar fi fost susținut de filiala ALDE Buzău să obțină funcția de subprefect și acum ar face presiuni susținute asupra premierului Ludovic Orban pentru ca acesta să fie numit prefect.

3. Prefectul de Cluj – Mircea Abrudean

Mircea Abrudean este fost secretar general PNL Cluj. Conform presei locale, Mircea Abrudean a fost membru PNL timp de 17 ani.

Cum funcția de prefect este apolitică, el a fost nevoit să renunțe la calitatea de membru liberal.

4. Prefectul de Covasna – Todor Iulian Constantin

Acesta este susținut în funcție de Partidul Mișcarea Populară (PMP). Președintele PMP Covasna, senatorul Gheorghe Baciu, are numai cuvinte de laudă la adresa noului prefect.

„Este un om cu experienţă. Până au fost desfiinţate Administraţiile Financiare Orăşeneşti, a condus în mai multe rânduri Administraţia de la noi. Am lucrat personal cu el, este un om serios, fără vicii, respectat şi fără probleme de integritate, nu are dosare şi alte minuni. Pentru funcţia de subprefect sperăm să fie Cosmin Boricean (…) Suntem cu toţii la început de drum, avem guvernare nouă, probleme destule şi dificile şi pe linia de guvernare, mai ales în realizarea majorităţilor în Parlament şi a tot ce e necesar ca să treacă programul de guvernare susţinut de noi. Sperăm să facă o echipă foarte bună. Probleme în judeţul Covasna au fost şi vor mai fi, ca în oricare alt judeţ. Sperăm să fie rezolvate prompt, la timp, fără conflicte, pe cale amiabilă”, a spus senatorul Gheorghe Baciu, conform realitateadecovasna.ro.

5. Prefectul de Ialomița – Manea Tonița

Manea Tonița este soția consilierului județean de Ialomița, Gigi Manea (PNL). În 2016, ea a fost numită subprefect de Ialomița de către premierul Dacian Cioloș.

În primăvara acestui an, ea fost schimbată din funcția de subprefect de Guvernul Dăncilă.

Acum, după decizia duoului Ludovic Orban-Marcel Vela, Manea Tonița revine la Prefectura Ialomița.

6. Prefectul de Olt – Florin Constantin Homorean

Noul prefect de Olt a fost susținut pentru ocuparea acestei funcții de organizația județeană a PNL.

El este fost comisar la Garda de Mediu.

„Deși nu se dă un for în această chestiune, pentru că prefectul este încă apolitic, deși el este reprezentantul unui guvern care este politic, susținerea filialei Olt este pentru fostul nostru coleg Florin Homorean. Nu există un alt nume vehiculat, dar sunt chestiuni procedurale care țin de MAI și de Guvernul Orban”, a declarat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

7. Prefectul de Sălaj – Virgil Marcel Țurcaș

Virgil Țurcaș a fost instalat în funcție la propunerea PNL Sălaj. El a ocupat, până la numirea în funcția de prefect, postul de șef serviciu Controale pe Teren şi Inspecţii în cadrul APIA Sălaj.

Țurcaș a mai deținut funcția de prefect de Sălaj, în perioada 1999-2000, în timpul guvernării CDR.

Virgil Ţurcaş şi-a început cariera politică în anii 90, când a intrat în PNŢCD, unde a ocupat cea mai înaltă funcţie de preşedinte al filialei judeţene.

Din 2008, alături de un grup din cadrul conducerii PNŢCD a trecut la PDL, partid în care a reuşit să ocupe o funcţie de membru în cadrul Biroului Politic Judeţean PDL.

Din 2010, de când este funcţionar public, Virgil Ţurcaş a fost doar simplu membru de partid, atât în PDL, cât şi după fuziunea cu PNL. Virgil Ţurcaş este membru PNL Sălaj.

8. Prefectul de Tulcea – Cristian Alexandru Iordan

Cristian Alexandru Iordan a mai fost prefect de Tulcea, temporar, în anul 2016, fiind instalat de Guvernul Cioloș.

Acum, fiind susținut de organizația județeană a PNL, Iordan a fost numit din nou prefect de Tulcea.

9. Prefectul de Satu Mare – Radu Bud

Radu Bud revine la șefia Prefecturii Satu Mare, datorită PNL-ului. El a mai condus instituția între anii 2016-2017 și 2005-2009.

În martie 2017, Bud i-a cedat fotoliul lui Darius Filip, cel care a condus instituția în guvernarea PSD.

Liberalul Radu Bud fusese numit în funcție în februarie 2016, după revocarea lui Eugeniu Avram. Radu Bud a mai ocupat funcţia de prefect și în perioada 2005 – 2009.

10. Noul subprefect de Gorj – Gheorghe Grigorescu

Gheorghe Grigorescu a fost susţinut pentru preluarea funcţiei de subprefect de Gorj de către PMP Gorj, conform presei locale.

Până la numirea ca subprefect, el a ocupat postul de şef serviciu Inspecţie Fiscală persoane juridice din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Gorj.

11. Noul subprefect de Vâlcea – Fârtat Sebastian

Fârtat Sebastian este fostul şef de Cabinet al deputatului Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea.

Sebastian Fârtat este fiul fostului primar de Horezu, Ilie Fârtat (PNL).

Ilie Fârtat a fost anchetat de DNA. În 2014, procurorii l-au acuzat pe edilul Ilie Fârtat de fals intelectual în formă continuată, ei concluzionând că el ar fi facilitat obţinerea unui contract al Primăriei Horezu de către firma Sacomet, administrată de Florin Nicolaescu, prin ştergerea unei datorii a societăţii respective către bugetul local, o datorie de peste 200.000 lei

Numiririle făcute vineri, 13 decembrie, de premierul Ludovic Orban și de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Brăila de către domnul Boboc Cătălin

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Buzău de către domnul Dimian Leonard

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj de către domnul Abrudean Mircea

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Covasna de către domnul Todor Iulian-Constantin

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Ialomița de către domnul Manea Tonița

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Olt de către domnul Homorean Florin-Constantin

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Sălaj de către domnul Țurcaș Marcel-Virgil

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Tulcea de către domnul Iordan Alexandru-Cristian

HOTĂRÂRE privind aplicarea mobilității pentru domnul Bud Radu din funcția publică de inspector guvernamental în funcția publică de prefect al județului Satu Mare

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Gorj de către domnul Grigorescu Gheorghe

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Vâlcea de către domnul Fârtat Sebastian

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare