sursa foto:  zf.ro

Ministrul Marcel Boloș îi ‘sancționează’ pe primarii leneși: Nu cred că mai trebuie să aibă curajul să ceară votul cetăţenilor

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a susținut luni în emisiunea Proiect de Ţară România, de la Prima News, că primarii care nu au ce să arate ca proiecte de investiţii pe fonduri europene nu cred că mai trebuie să aibă curajul să ceară votul cetăţenilor.

 

 

”Nu toţi primarii primesc acest spor, dar pentru cei care au contracte de finanţare, greul pentru implementarea proiectelor îl duc autorităţile locale. (..) Nu ştiu cum vei ieşi în 2024 şi la orice ciclu electoral şi vei avea curajul să ceri votul. Înseamnă că e tolerat de cei care îl votează, nu îmi închipui cum un conducător de primărie să fie votat încă o dată”, a spus Boloş, despre primarii care trebuie să absoarbă fondurile europene puse la dispoziţia ţării noastre.

Marcel Boloş a arătat că, în calitate de fost beneficiat de fonduri europene, ştie că este muncă foarte grea la nivelul autorităţilor locale. ”Dacă nu stai pe şantier, rămân doar proiecte pe hârtie, cele mai grele sunt cele de infrastructură, durează şi mai mult”, a spus ministrul.

Boloş a mai arătat că acei primari care vor folosi fonduri europene se vor detaşa pentru că se va schimba faţa oraşelor, se va simţi acest decalaj, iar în caz contract, sancţiunea cea mai mare este la vot.

”Se spune că îl investim pe primari cu un mandat de 4 ani, după părerea mea, cei care nu au ce să arate ca proiecte de investiţii pe fonduri europene nu cred că mai trebuie să aibă curajul să ceară votul cetăţenilor. Are dreptul să participe la o nouă candidatură, dar nu cred că trebuie să fie lipsit de critici. (..) Nu cred că aceşti 80 de miliarde de euro nu se vor vedea, fie că vorbim de educaţie, sănătate”, a mai arătat Boloş, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare