sursa foto:  stirileprotv.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Este momentul în care Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate cu categoriile de cetățeni vulnerabili. Trebuie să gândim masuri în continuare’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunţat că ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale.

 

Ministrul Budăi a declarat că în această perioadă Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate faţă de categoriile de cetateni vulnerabili.

Romania este acum la un al doilea pachet de masuri, daca discutam si despre compensarea si platile pe care le-am facut doar prin Ministerul Muncii. Am platit 1,2 miliarde de lei pentru compensarea facturilor la energie si gaze naturale, bani pe care i-a pus Guvernul.

Suntem foarte atenti la ceea ce se întampla. Mai avem un program de care beneficiază 1,2 miliarde de români. Este vorba despre cei care primesc pachete cu alimente de baza. Pe viitor, daca va fi nevoie, cu siguranta vom interveni. Este momentul în care Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate cu categoriile de cetateni vulnerabili.

La inceput de an am majorat pensiile cu 10 la suta şi pensia minima cu 20 la suta. Cu siguranta ca trebuie sa gandim masuri in continuare. Noi suntem la un al doilea pachet de masuri, care este compus si dintr-un pachet de sprijin pentru producatorii romani, pentru IMM-uri.

Suntem atenti la ceea ce se întampla si daca va fi cazul sa luam si alte masuri cetatenii sa fie siguri că acest Guvern este determinat sa fie in slujba cetateanului.

S-au aprobat in sedinţa de guvern două masuri: cea de compensare a pretului pe combustibil şi cei 200 de lei pe care angajatorul i-ar putea da in plus la salariu. Aceşti bani sunt nepurtatori de taxe. Astfel, angajatorii ar castiga fidelitatea angajatului. Acesti bani provin exact din cifra de afaceri a firmei respective”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare