sursa foto:  click.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, rupe tăcerea despre creșterea vârstei de pensionare pentru aceste persoane: ‘Înainte de a crește vârsta de pensionare, trebuie să vorbim despre creșterea speranței de viață’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a reacționat după de Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene (CE), a cerut Guvernului României creșterea vârstei de pensionare pentru femei.

 

Femeile ar urma să se pensioneze mai târziu cu doi ani de zile, la 65 de ani. Astfel, din acest punct de vedere, se va ajunge la o egalizare cu cea a bărbaților. Solicitarea Comisiei Europene este făcută în baza PNRR-ului, redactat de premierul demis Florin Cîțu (PNL) și Cristian Ghinea (USR), fost ministru al Fondurilor Europene.

Ministrul Muncii a transmis că se va opune unei astfel de măsuri.

„Înainte de a crește vârsta de pensionare, trebuie să vorbim despre creșterea speranței de viață” pentru seniorii României, a declarat Budăi, la România TV.

Comisia Europeană a solicitat și eliminarea pensiilor speciale ale militarilor, dar și alte categorii de venituri considerate „speciale”/„de serviciu”, care nu sunt bazate pe contributivitate.

S-au solicitat niște informații suplimentare de Comisia Europeană, cred că este clar că în aceste zile se va închide acest raport. Așteptăm din moment în moment să vină raportul, îl vom traduce și urmează discuțiile cu Comisia Europeană. Va fi o continuare a discuțiilor, nu începerea lor”, a mai comentat Budăi, sâmbătă seara.

Marius Budăi, planuri pentru viitorii plătitori de pensii

Oficialul PSD are planuri și pentru forța de muncă tânără.

Este un program de suflet pentru mine, pentru că l-am denumit ‘Îndrăgostirea tinerilor de meserie’. Vom avea o bursă a locurilor de muncă. Nu mai vreau să fie această bursă doar cu pliantul. Vreau să-i invităm și pe cei din învățământul dual, și pe cei din învățământul tehnologic liceal, și pe cei din învățământul tehnologic superior și pe copii, să le arătăm tinerilor că există și alte meserii în lume, în afară de cea de IT-ist. Trebuie să discutăm cu mediul privat despre un parteneriat mai larg, astfel încât să îndrăgostim tinerii de meserie”, a mai dezvăluit Budăi.

Vezi și:

Vești pentru pensionari! În ce condiții veți beneficia de această gratuitate

Este interzis! Legislația are parte de modificări- Toți proprietarii sunt vizați

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare