sursa foto:  rfi.ro

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, taie în carne vie: ‘Ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de doi ani. Am descoperit în urma acestei campanii copii fără CNP”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că în urma unei campanii de verificare a ajutoarelor sociale, s-au descoperit copii fără CNP, inclusiv minori de 11 și 12 ani.

Potrivit ministrului, ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de doi ani, relatează România TV.

„Ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de doi ani. Acastă campanie de verificare a ajutoarelor sociale are în primul rând scopul de a calibra nivelul ajutoarelor sociale, pentru că 157 lei pentru o persoană aflată în nevoie reală de asistență socială sunt total insuficienți. Am descoperit în urma acestei campanii copii fără CNP. Știți ce înseamnă copii ai României la 11 și 12 ani fără CNP? Este teribil. Pentru ei am deschis ajutoare sociale așa cum am deschis și pentru alte persoane vulnerabile pe care le-am identificat”, a spus ministrul Muncii, conform sursei citate.

Dintre cei verificați, 10% au primit repartiție pentru un loc de muncă, a mai precizat Turcan.

 

Potrivit ministrului, în România, 30% dintre familii sunt monoparentale cu peste trei copii.

„Pentru ei, 157 lei nu reprezintă aproape nimic. Au nevoie de educație, sănătate, consiliere, sprijin de zi cu zi astfel încât să fie scoși din sărăcie. Avem 6 miliarde euro fonduri europene în viitorul exercițiu financiar pe care avem obligația să-i cheltuim țintit”, a adăugat ministrul, conform spotmedia.ro.

 

Citește și:

Milioane de pensionari sunt vizați! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile

Execuție de ultimă oră! Se confirmă dezvăluirea Bugetul.ro: Omul lui Marcel Vela intră în scenă

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare