sursa foto:  presidency.ro

Miron Mitrea, scenariu de ultim moment: Alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate s-ar putea să bată la ușa românilor în primăvară

Analistul politic Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a vorbit despre actuala criză guvernamentală din România și ce schimbări radicale s-ar putea produce pe scena politică.

 

Dâncu a încercat  îl convingă pe Marcel Ciolacu să meargă ca prim-ministru al PSD, care este cel mai mare și mai serios partid din România. S-a încercat  îl pună în dificultate pe Ciolacu. Iohannis ar fi făcut asta ca pedeapsa  și-a permis să inițieze acea moțiune de cenzură. Nu a fost singurul, au mai fost doi-trei care au inecract  îl împingă (pe Ciolacu  meargă la consultările de la Cotroceni cu propunerea ca el  fie premier  -n.r.). L-am felicitate că a refuzat  intre în jocul lui Iohannis și al echipei conectate prin Servicii, prin Dâncu, Coldea. Așa a ajuns dl. Cioloș desemnat. Dacă dl. Ciolacu nu refuza, ar fi fost în locul lui Cioloș și nu avea nimic de câștigat. Dacian Cioloș a ajuns întâmplător ( fie premier desemnat -n.r.). A fost una din cele două ținte. Ținta numărul 1 a fost dl. Ciolacu și el nu s-a lăsat. Tinata numărul 2 a fost Cioloș.

Liberalii, seara l-au votat pe Cîțu (propunere de premier – n.r.). Apoi a sunat șeful lor și le-a zis: Ați înnebunit?! Dacă îl punem pe Florin, pierde din prima. Era ideea  îl pună pe Ciolacu și n-a mers. L-a propus pe Cioloș și a acceptat. După ce cade Cioloș în Parlament, Iohahnis se va întâlni cu partidele. PNL va veni cu o propunere și chiar dacă nu va veni, Iohannis va desemnat un premier de la partidul care are majoritate în Parlament (…) Îl va propune pe Florin Citu. Zic că 75% Florin Citu nu trece nici acum. Hai că n-o fi 75%. 60%. 50%. Va veni, va pica. Ne apropiem de iarnă, vin Sărbătorile, vine frigul, suntem în pandemie. Ne îndreptăm cu pași siguri și înceți către anticipate în primăvară viitoare”, a afirmat Mitrea.

Mitrea crede că Florin Cîțu are în minte următorul scenariu: „Cred că după ce Klaus Iohannis mă va nominaliza, toată lumea mă va vota. Poate nu și nemernicii ăia de la AUR, care mi-au făcut plângere penală pentru că am încercat să le cumpăr oameni (…)”. 

 

Comentatorul politic a abordat și subiectul alegerilor anticipate, spunând: „Iohannis ar fi putut să iasă și să spună că ne aflăm într-o criză politică fără precedent. Că nu sunt soluții, să dizolve Parlamentul (…), dar nu o spune pentru că în continuare se comportă ca și președintele PNL și atunci nu are niciun interes. De aici apare și nevoia de a-l suspenda. Dacă nu se va conforma s-ar putea că în primăvară să avem două rânduri de alegeri. Suspendarea poate să vină de oriunde. Nu mi-e clar de ce Ciolacu se ferește să vorbească despre asta. AUR, dacă inițiază, noi votăm (suspendarea -n.r.)”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare