sursa foto:  europafm.ro

Moise Guran iese la atac: Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

Fostul jurnalist, Moise Guran a scris pe pagina sa de Facebook că nu înțelege noua poziție a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, cum că pensiile ar fi trebuit majorate mai devreme, nu la 1 septembrie.

„Nu înțeleg noua poziție a ministrului de Finanțe, cum că pensiile ar fi trebuit majorate mai devreme, nu la 1 septembrie.

Ce e asta? Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

Ca să faci o creștere de cheltuieli de 3% din PIB (sau 6 mld euro) ai nevoie de o creștere a investițiilor, publice și private, cam de 6% din PIB (deci cam 12 mld de euro) cu aproximativ un an înainte de majorarea pensiilor. Doar așa, în treacăt fie spus, guvernul a bugetat anul acesta doar 2,9 mld de lei (0,6 mld euro) pentru autostrăzi. Păi și cum să mărim pensiile în aceste condiții cu 40%?

E atât de simplu – dacă te împrumuți pentru investiții, atunci ai bani să mărești pensiile. Dacă te împrumuți să mărești pensiile, sărăcești pe toată lumea prin inflație și, în final, falimentezi și statul dar și pe cetățenii săi.

E de bun simț. Pensiile se plătesc din contribuțiile celor care muncesc, nu din îndatorarea copiilor și nepoților”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Cunoscutul jurnalist Moise Guran a decis de curând să lase presa și să intre în politică, alături de USR.

 

Vezi și:EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare