sursa foto:  playtech.ro

Momentan, românii nu trebuie să își facă griji cu privire la implementarea unor noi măsuri restrictive! Raed Arafat: ‘Lumea să respecte măsurile actuale. Varianta Omicron este extrem de contagioasă’

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a anunțat că la acest moment, autoritățile nu iau în calcul implementarea de noi măsuri restrictive pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

 

Șeful DSU recomandă populației să se testeze la primele simptome de răceală și să nu meargă la serviciu, pentru că i-ar putea infecta pe ceilalți.

 

Măsuri de restricţii, la acest moment, suplimentare, nu se discut de aşa ceva. Dar noi ne dorim chiar la acest moment ca lumea să respecte măsurile actuale, începând cu masca, care este de bază şi este minimul necesar pentru protecţie mai ales în spaţiile închise, dar şi în spaţiile deschie, având în vedere că varianta Omicron este extrem de contagioasă, continuând cu vaccinarea şi cu distanţarea şi cu toate celelalte aspecte”, a declarat Raed Arafat, informează news.ro.

Acesta a recomandat persoanelor care au ”orice simptom de răceală” să nu meargă în comunitate, la serviciu, să se testeze, pentru că riscă să îi infecteze pe alţii.

Vezi și:

Șeful DSU, Raed Arafat, despre situația de la ATI: ‘Există un impact serios, mai ales că avem persoane care sunt nevaccinate, vulnerabile, nu toate formele sunt cauzate de Omicron, sunt și forme cauzate de Delta’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare