sursa foto:  evz.ro

Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Doctorul Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins autoritățile nepregătite.

Monica Pop se întreabă de ce nu mai avem rezerve, producții autohtone și importăm orice.

Ea face o analogie între situația de la cutremurul din 1977 și cea de acum.

MEDICINA DE DEZASTRU… Total NEGLIJATĂ STRATEGIC. CÎNDVA NU ERA AȘA! REZERVELE??!! UNDE SÎNT??!!
Dezastrele există de cînd lumea, chiar dacă sint rare ( speram ) si nu trebuie să gasească niciodată un sistem nepregatit. Pregătirea pentru asistența medicală în caz de dezastru, de catastrofă,TREBUIE sa existe in strategia oricarui guvern care pune pe plan superior sănatatea. Din păcate, nu se prea gîndesc cei în cauză la acest aspect desi se știe că în orice moment se poate intîmpla o catastrofă, un cataclism, orice e posibil ( cutremure, pandemii, inundatii grave, etc). Pregatirea constă în existenta unor depozite cu materiale in stoc permanent ( seringi, perfuzoare, material textil, paturi, mese de operatie, substante perfuzabile,măști, sonde, medicamente, etc). Acestea se rulează – cu o perioada inainte de data de expirare, se folosesc in spitale si se înlocuiesc cu altele noi si, tot asa! Asta s-a intimplat la marele cutremur, au fost de toate, nu a lipsit nimic din cele necesare pt a salva vieti. Si au fost salvate atîtea! Erau si rezerve de alimente! Rezervele de stat!
De CE AU DISPARUT TOATE?
DE CE NU PREA MAI AVEM PRODUCTII AUTOHTONE SI IMPORTAM ORICE??!!”, spune Monica Pop.

Vezi și

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare