sursa foto:  click.ro

Motivul halucinant pentru care Guvernul Cioloș s-a împrumutat în secret cu 500 de milioane de euro de la Banca Mondială

Banca Mondială a anunțat că a decis să acorde împrumutul de 500 de milioane de euro pe care Guvernul României l-a solicitat. Până acum, tehnocrații nu au anunțat public această intenție, astfel că toată lumea a rămas surprinsă la aflarea veștii date de Banca Mondială și nu de Guvernul României, cum ar fi fost firesc.

Motivul contractării împrumutului este susținerea creșterii economice și scoaterea a 500.000 de români din sărăcie. Un calcul simplu ne arată că Guvernul vrea să rezolve problema neajunsurilor cu 1000 de euro alocat pe român sărac. Cum vor să facă asta, însă rămâne un mister.

Vezi și Dezastru la eMag! Ce le ascunde compania clienților

Acest împrumut secret până acum nu face altceva decât să crească datoria externă. În același timp, este de neînțeles de ce Guvernul nu a optat pentru fonduri europene NERAMBURSABILE, care sunt destinate pachetelor anti sărăcie.

De ce să opteze pentru contractarea unui împrumut purtător de dobânzi consistente de la Banca Mondială când aveau la dispoziție bani europeni care ar fi putut fi investiți eficient.

Până în momentul de față, Guvernul nu a venit cu niciun fel de explicație referitoarea la împrumutul surpriză de jumătate de milion de euro.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ
 • Anoo Koo

  Strategia e simplă: banii europeni nerambursabili rămân pentru alții, iar proștii iau banii cu dobândă.

 • Paun Maria Liliana

  Cu ce drept ne-ai facut datori domnule Ciolos???? Nu au ajuns imprumuturile facute de Basescu, Boc etc,, dar pe care le platim noi, nu voi! Cine ti-a dat dreptil sa ne transformi in slugi???
  Daca s-ar fura mai putin s-ar colecta mai mult!!! Daca nu ar mai avea facilitati toti oamenii politici, daca nu s-ar mai permite firmelor sa isi faca averi prin redistribuirea profitului si ar plati darile la stat precum noi cetatenii ar fii bani la buget… Dar aceste lucruri le stiti foarte bine… nu trebuie sa vi le spun eu!!! Ne-ati adus, de 26 de ani, in sapa de lemn!!! Nu mai putem suporta am ajuns cei mai saraci oameni ai Europei!!! Scutiti-ne de platile catre U. E., NATO etc.. Ne-am saturat sa fim numai prostii platitori!!! Vrem un trai decent!!! Sa se taie 80% din salariile de la Presedentie, Guvern. Parlament, Banca Nationala a Romaniei etc. si sunt bani pentru cresteri salariale si pentru pensii marite, sunt bani pentru rambursarea datoriei catre FMI, Banca Mondiala etc. – facute de voi si „papate” tot de voi – sunt bani pentru crearea de locuri de munca etc.!!! Dorim salarii ca in UE nu numai preturi!!! Tara asta (Romania) in 1989 nu avea 1 leu datorie, avea fonduri externe (de recuperat) avea valuta etc. ce nevoie aveam de imprumuturile de la FMI, Banca Mondiala si apoi sa vina sa spuna – inchideti asta, dati afara oamenii etc. Dumneavoastra daca faceti un imprumut la o banca acceptati sa va spuna banca ce sa faceti cu banii si ca trebuie sa va dati demisia din servicu???
  Doresc Monarhie Constituțională așa scăpam de circul din campaniile electorale, de banii grei plătiți pentru campaniile electorale, de plata a 75 % din salariul de președinte în funcție, pentru foștii președinți, de plata SPP-ului, casei de protocol, mașina etc. pentru ei!!! Scăpam și de circul în care președintele intră, după alegeri, deoarece are obligații față de partidul care l-a sprijinit, sponsorii etc.
  Dacă am reuși să readucem Regele pe Tronul României aș avea curajul să candidez, ca independent, la o funcție de senator dar cu următoarele condiții:
  1. Senatorii și deputații să aibă salariile de la locul de muncă de unde vin! Să ni se deconteze trenul și abonamentele pe autobuze, iar cazarea să o avem într-un camin! Pensiile să fie la fel pentru toți (același procent, în funcție de contribuțiile plătite).
  2. Codul Muncii să fie respectat de către toți angajații țări!
  3. Imunitatea parlamentară să se aplice numai pentru vorbele rostite în Parlament în rest toți ar trebui să fim judecați la fel!
  4. Legile țării să fie făcute cum trebuie pentru noi oamenii nu împotriva noastră!
  5. Averile ilicite să fie confiscate! etc.
  Avem mulți oameni de valoare, cinstiți, onesti etc. care nu au curajul să intre în politica actuală!
  Având garantul onestității, corectitudinii etc. pe Tronul Românie în persoana Majestății Sale Regele Mihai I al României sau Altetei Sale Regale Margareta, Principesă a României mulți am avea curajul să ne oferim serviciile pentru ca tinerii și nu numai să nu mai fie nevoiți să plece în alte țări!!!
  Cea mai simpla solutie sa ne recapatam demnitatea este revenirea la Consitutia din 1923 si implicit la Monarhie!!! http://liliana.forumgratuit.ro/n66-constitutia-romaniei

  • Andrei Nicoară

   cat de mult scris pornind de la un articol fara nici o baza, care ba vorbeste de 500 de milioane, ba de 500 de mii …

   • Anoo Koo

    Dacă nu ești atent… 500 milioane de euro și 500 mii de presupuși beneficiari care primesc câtă 1000 euro… deci se leagă.

 • Catalin Dorian Ionescu

  Documentul, sursa informatiei ?! .. sau se mananca cacat doar asa ca sa facem trafic?! 🙂

 • JOHN

  daca stirea este reala .premierul maracine si purcica ministreasa vor raspunde PENTRU INALTA TRADARE A ROMANIEI!!!!!!!!!!!!!

 • Take Ionescu

  deci … tehnocrati pwlii … deci … lovi-i-ar damblaua

 • AVANT LOAN

  Aveți un numerar rău sau aveți nevoie de fonduri pentru a plăti facturile, Aveți nevoie de un împrumut personal sau de afaceri fără stres și cu aprobare rapidă? Dacă da, contactați-ne astăzi, deoarece în prezent oferim împrumuturi în numerar la o rată a dobânzii superbă de 2%. Capitalul nostru este garantat și sigur, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem un furnizor de asigurări de renume, legitim și acreditat. Oferim împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar. Contactați-ne prin e-mail:

  avantloanson@gmail.com


articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.