sursa foto:  puterea.ro

Mugur Isărescu „TRAGE” în Guvern! Unde ar GREȘI „Executivul”

În cadrul unei conferințe de presă, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a lansat un atac voalat la adresa Guvernului Tudose.

Isărescu a afirmat, luni, că BNR insistă  pe o structură mai bună a bugetului, respectiv o pondere mai mare a cheltuielilor pentru investiţii.

„Nu este de dorit o politică fiscală prociclică. Când ai o asemenea creştere economică, să ai un deficit la limita permisă de UE… Din datele preliminare pe care le avem, deficitul fiscal se închide sub 3%. Acesta lucru înseamnă eforturi din partea Ministerului de Finanţe. BNR insistă pe o structură mai bună a bugetului, structura cheltuielilor, cum se zice”, a afirmat Isărescu.

„BNR insistă pe faptul să avem o pondere mai mare a cheltuielilor pentru investiţii în total cheltuieli bugetare. În acest fel, treptat, creşterea economică să se bazeze în mai mare măsură pe investiţii şi în mai mică măsură pe consum. Cu cât se va face mai repede, cu atât mai bine va fi mai bine. Aceasta este opinia Băncii Naţionale”, a mai spus șeful BNR.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât luni majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu data de 9 ianuarie 2018.  De asemenea, Consiliul a mai decis majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 0,75% pe an, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3% pe an, de la 2,75% pe an, scrie Agerpres.

O altă hotărâre vizează păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Vezi și Din datorie în datorie! Amănunte NEȘTIUTE referitoare la polițistul acuzat de pedofilie

A fost prins! Ce avere are pedofilul din Drumul Taberei și unde lucra acesta

Complet neașteptat! Cine sunt parlamentarii care fac gălăgie la televizor, dar sunt MUȚI în Parlament!

EXCLUSIV! Liviu Dragnea, TRĂDAT de un lider important! Cere primarilor vot de susținere pentru Tudose președinte de partid

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.