sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Mugur Isărescu: ‘România a avut și inflație de 200 – 300%, deci mai rău poate să fie. Nu ne jucăm cu inflația, este o boală foarte periculoasă’

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a afirmat că România a avut şi inflaţie de 200 – 300%. Acesta a precizat că “nu ne jucăm cu inflaţia, este o boală foarte periculoasă”.

Isărescu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă, în cazul scumpirilor, se poate să fie mai rău decât este în prezent.
Da, există mai rău de atât, să nu se îndeplinească această prognoză. Bineînţeles că există. (…) România a avut şi inflaţie de 200 – 300%, deci mai rău poate să fie, bineînţeles. Nu ne jucăm cu inflaţia, este o boală foarte periculoasă. Noi zicem că o aducem sub control”, a afirmat Guvernatorul BNR.
Întrebat dacă va veni cea mai grea iarnă din istorie pentru români, Mugur Isărescu a răspuns: “Depinde. Nu avem o viziune neagră asupra viitorului. Avem resurse. Guvernul a dat toate asigurările că stocurile de gaz sunt undeva în apropierea nivelului necesar. Noi ne facem datoria aici să dăm inflaţia în jos şi cu ajutorul dumneavoastră, contează foarte mult şi atmosfera, şi Guvernul îşi va face datoria. Conlucrăm cu Guvernul şi vrem să conlucrăm şi cu dumneavoastră să mărim încrederea în economie şi în viitorul acestei ţări, să trecem şi peste iarna asta. Deocamdată trebuie să trecem peste toamnă”, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare