sursa foto:  mediafax.ro

Nebunie în Poliție, după cazul care a decapitat IPJ Caraș-Severin! Ministrul Vela anunță și alte dosare

Este nebunie în Poliția Română, după ce șeful Serviciului Arme și Muniții de la IPJ Caraș-Severin, Radu Ștefan, a fost reținut de oamenii legii, în dosarul permiselor de port-armă eliberate ilegal.

Ministrul Marcel Vela a anunțat, vineri, la România TV, că mai sunt și alte dosare, la nivel național, în care sunt cercetate legăturile dintre politicieni și polițiști, respectiv dintre interlopi și polițiști.

Şeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar prefectul de Caraş-Severin, Matei Lupu, este suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri, potrivit avocatului lui Ştefan.

În urma percheziţiilor desfăşurate miercuri în dosarul privind falsificarea permiselor de port-armă instrumentat de DIICOT Caraş-Severin, au fost puse în executare zece mandate de aducere.

„Este vorba de un dosar de crimă organizată, în speţă DIICOT, prin care se reţine principala infracţiune grup infracţional organizat, pe lângă multe alte infracţiuni, printre care, interesant, şi mărturie mincinoasă. Nu ştiu în ce constă acea mărturie mincinoasă. Înseamnă că aceşti oameni au mai fost audiaţi în acest dosar. Altfel, din punctul meu de vedere, nu se poate reţine mărturie mincinoasă, doar dacă, sunt numeroase decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, plângerea penală la care se face referire nu vizează persoana, adică nu te poţi autoincrimina în propria ta declaraţie dată în calitate de martor. Vom vedea în continuare dacă se vor lua măsuri preventive. (…) Acest dosar trebuie să se bazeze pe probe solide, întrucât vorbim de foarte multe infracţiuni care sunt reţinute prin ordonanţe de punere în mişcare”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul şefului Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan.

Numele fostului ministru de Interne, Mihai Fifor, şi cel al secretarului general al Pro România, deputatul Ioan Mocioalcă, fost deputat PSD, apar în dosar.

În urma scandalului, Matei Lupu a demisionat, ieri, din funcția de prefect al Caraș-Severin.

Vezi și

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare