Nelu Tătaru rupe tăcerea: ‘Avem un management defectuos în foarte multe unități medicale’

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a realizat primele concluzii după izbucnirea scandalului de la Spitalul Județean Reșița.

 

Prima concluzie: Neacordare de asistenţă medicală

„Ne-am sesizat, am şi trimis Inspectia Sanitară de Stat, am făcut evaluările, s-au dat şi amenzi. Acolo o neacordare de asistenţă medicală, dincolo de condiţiile improprii. Chiar şi ieri şi astăzi am trimis şi Corpul de Control al ministrului care va face o evaluare. Avem acolo discuţii vis-a-vis de o acreditare a Autorităţii Naţionale de Magement şi Calitate în Săntate pentru o unitate medicală care nu prezintă nicio condiţie pentru desfăşurarea activităţii medicale. Avem un management defectuos în foarte multe unităţi medicale”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat de jurnalistul Sergiu Cora ce ştie de bolnavii de COVID-19, despre care s-a spus că au afecţiuni psihice, dezbrăcaţi şi în agonie pe holurile spitalului din Reşiţa, Nelu Tătaru a precizat că:

„Erau pacienţi infectaţi Covid-19, din ce am putut vedea nişte pacienţi neglijaţi, ceea ce nu trebuie să existe într-un sistem medical. Nu aveau nicio afecţiune psihică”.

 

A doua concluzie: Pacienţii nu aveau afecţiuni psihice

 

„Este păcat că acei pacienţi infectaţi Covid-19, au corespondentul această patologie a Covid dă şi element de depresie dă şi agitaţie psihomotorie, dar nu este o scuză. Managementul de la Reşiţa, un manager pe care l-am schimbat pe perioada starii de urgenţă pentru management defectuos atunci când Legea 55 nu mi-a mai dat voie să pot coordona activitatea medicală a fost repus, iar astăzi vedem rezultatele” ,a mai spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Reşiţa şi o va demite pe managerul de la Spitalul Județean de Urgență, Tătaru a precizat că:

„Da, am avut o discuţie, a venit propunerea şi din partea lui (n.r preşedintele Consiliului Judeţean Reşita) şi din partea noastră pentru demiterea doamnei manager”, a mai spus Nelu Tătaru pentru Antena 3.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare