sursa foto:  radioiasi.ro

Noi declarații făcute de PLUS! ‘Formula care se va găsi după moţiune trebuie discutată în primul rând în alianţă’

Conducerile USR şi PLUS se vor întâlni duminică pentru a stabili cunm vor acţiona, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă trece, a declarat europarlamentarul PLUS Dragoş Tudorache. 

„Duminică avem un prim comitet politic al Alianţei, reunirea celor două birouri naţionale. Se întâmplă pentru prima dată după alegerile interne pe care USR le-a avut în septemnbrie. Avem pe agendă şi o discuţie referitoare la modul în care ne vom poziţiona politic după moţiunea de săptămâna viitoare”, a declarat Dragoş Tudorache la Digi24.

Întrebat dacă PLUS este de acord cu poziţia USR, de a susţine viitorul guvern în Parlament, dar fără a intra la guvernare, Tudorache a precizat: „Pentru noi, soluţia preferată e a anticipatelor. Noi suntem pregătiţi de guvernare, avem oamenii şi avem programul cu care putem să ţinem o guvernare, dar e nevoie de o majoritate guvernamentală sănătoasă. Dacă ajungem într-o situaţie politică în care e nevoie de un guvern care să ajute ţara să treacă peste momentul dificil în care suntem acum, noi suntem pregătiţi să susţinem acel efort, indiferent din ce poziţie va fi. Formula care se va găsi după moţiune trebuie discutată în primul rând în alianţă, împreună cu colegii de la USR, şi apoi cu preşedintele Iohannis”.

El a susţinut că PLUS are pregătit un program, ştie foarte bine ce reforme ar fi necesare într-o astfel de guvernare.

”Şi aici intervine un lucru foarte important: condiţiile în care am participa sau am susţine o astfel de soluţie guvernamentală. Sunt nişte reforme esenţiale pentru stat, ele pornesc de la reforma constituţională, reforma administraţiei, reforma electorală. În orice formulă ar reieşi, le-am pune ca şi condiţii pentru o guvernare care să ducă la ceva, pentru că o guvernare care doar să pregătească alegerile şi doar să umple timpul până la alegeri nu este o guvernare pe care ne-o dorim”, a subliniat Dragoş Tudorache, informează news.ro

Vezi și

Vești uriașe! Mii de români se pot pensiona mai devreme

EXCLUSIV Viața copiilor, pusă în pericol! Protecția Consumatorilor acuză Poliția: ‘Nu am primit niciun feed-back’

Mare atenție! Ce se întâmplă cu contractele de leasing

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare