sursa foto:  Facebook

Noi șoferi au fost prinși drogați la volan! Poliția Română: 600 de permise de conducere au fost reținute

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) informează, luni, că a prins noi șoferi care au consumat droguri și s-au urcat la volan.

Astfel, potrivit IGPR, în ultimele 24 de ore au fost reținute 600 de permise de conducere, 8 fiind luate pentru consum de droguri și 61 pentru alcool.

Ce a transmis Poliția Română:

„În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.800 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 7.300 de fapte contravenționale și 600 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 396 de acțiuni și au intervenit la 2.816 evenimente, dintre care 2.432 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 15 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 47 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.308 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.165.278 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 126 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 600 de permise de conducere, dintre care 224 pentru viteză, 61 pentru alcool și 8 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 255 de certificate de înmatriculare”.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, 4.070 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate peste 439 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.832 de autovehicule și legitimate 11.133 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.475 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 132 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au fost constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 8 de conducere sub influența alcoolului. Au fost reținute 273 de permise de conducere, dintre care 30 pentru alcool și 122 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 105 certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare