sursa foto:  time.com

Noile teste pentru COVID-19 se bazează pe prelevarea de probe din zonele intime: ‘Nu atât de dureros, dar de o umilință extremă’

Conform unor cercetări, medicii au ajuns la concluzia că virusul persistă mai mult în anus decât în tractul respirator. Din acest motiv, autoritățile chineze au introdus testele anale pentru cetățenii cu risc mai ridicat de infectare cu Covid-19.

 

Medicii spun că procedura poate fi mai eficientă în detectarea virusului.

Oficialii au prelevat astfel de teste de la locuitorii din unele cartiere din Beijing. Totodată şi cei aflaţi în instituţiile de carantinare au fost testaţi cu aceeaşi metodă.

Focarele apărute, în ultima perioadă, în mai multe oraşe din nordul Chinei au determinat lansarea unei campanii de testare în masă. Până acum, testele au fost efectuate folosind beţişoare cu tampon de vată pentru gât şi nas. Dar metoda testelor anale „poate creşte rata de detectare”, deoarece virusul persistă mai mult în anus decât în tractul respirator, a declarat Li Tongzeng, un medci de la spitalul You’an din Beijing.

 

Reacțiile persoanelor care au fost testate anal pentru Covid-19

 

Utilizatorii platformei de socializare Weibo, un fel de Twitter al Chinei, au avut reacţii mixte cu privire la măsura introdusă de autorităţi.

„Sunt norocos că m-am întors în China mai devreme”, a scris un utilizator. „Nu atât de dureros, dar de o umilinţă extremă”, a spus altul.

Alţii au întâmpinat procedura cu umor negru.

„Am făcut două teste anale, de fiecare dată când am făcut unul, a trebuit să fac unul şi din gât. Mi-a fost teamă că asistenta a uitat să folosească un test nou”, a spus, în glumă, un utilizator de pe Weibo.

CCTV a declarat că testele anale nu vor fi utilizate la scară largă, precum alte metode, pentru că metoda nu este „deloc convenabilă”.

 

Măsuri tot mai stricte în China

 

Pe măsură ce cazurile cresc la nivel global, China a impus restricţii tot mai stricte pentru persoanele care călătoresc din afara ţării, pentru a menţine nivelul de răspândire aproape de zero.

De asemenea, China a înăsprit restricţiile şi pe plan intern. Beijinul a anunţat că persoanele din zonele cu risc mediu sau ridicat vor fi interzise în oraş, pentru a reduce riscul transmiterii virusului în perioada Anului Nou chinezesc.

Pentru a călători în China, trebuie să ai mai multe teste Covid-19 negative şi totodată să stai în carantină timp de două săptămâni, conform Bloomberg, citează alephnews.ro.

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare