nasui 610x425

sursa foto:  aktual24.ro

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Ministrul Economiei din Guvernul Cîțu, Claudiu Năsui, vrea să aducă în instituția pe care o conduce, pe post de director general-adjunct, o persoană acuzată că a colaborat cu Securitatea. De altfel, în primă instanță, Curtea de Apel București a decis că Florina Prisecaru, căci despre ea vorbim, a colaborat cu Securitatea, după cum am scris AICI.

Întrebat, la Digi 24, dacă știa că (n.r. – Florina Prisecaru) are o decizie în primă instanță de colaborare cu Securitatea, ministrul Economiei a răspuns că „am aflat și eu lucrul acesta din discuțiile cu ea, apoi”.

La insistențele moderatorului Cosmin Prelipceanu: „Și?”, Claudiu Năsui a răspuns la fel: „Și?”.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

În urmă cu aproape patru ani, pe vremea când era în Opoziție, actualul ministru al Economiei avea o cu totul altă opinie despre colaborarea cu Securitatea.

Mă bucur că fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim”, spune Năsui, în mai 2017.

Mai trebuie precizat că același Claudiu Năsui a ajuns președinte al USR București, după ce Roxana Wring, declarată colaboratoare a Securității de instanță, a fost forțată să facă un pas în spate.

Postarea integrală a lui Năsui, din mai 2017:

Familia mea a suferit mult în comunism. Averea bunicilor, nu mare dar suficientă cât să fie considerați exploatatori, a fost confiscată și ei au fost închiși în pușcării pentru simplu motiv că aparțineau unei „clase” pe care regimul dorea să o elimine. Restul familiei la rândul ei a suferit de discriminare instituționalizată toată viața. Cuvintele „Respins, dosar social” rezonând în multe povești.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am trăit acele vremuri. Nu pot să nu recunosc, însă, că am câteodată chiar o reacție emoțională atunci când aud aceleași idei socialiste, care au făcut atâta rău la atâtea milioane de oameni, reciclate și prezentate ca fiind soluții inovatoare la problemele societății.
Nu vreau să fac parte din corul care judecă slăbiciunea unor oameni care au considerat că colaborarea cu un regim criminal este o soluție. Dar mă bucur că fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim. #Memorie”.

Postarea lui Claudiu Năsui a fost făcută în contextul în care USR-ul anunța că a luat act de autodenunțul sociologului Mircea Kivu referitor la colaborarea cu Securitatea. USR preciza, la acea vreme, că, deși Mircea Kivu a fost colaborator în campania electorală, „nu este membru USR”.

Mircea Kivu nici nu ar fi putut să devină membru USR întrucât toți membrii partidului sunt evaluați, înainte de admitere, pe baza unor criterii de integritate, iar printre acestea se prevede că nu trebuie să fi colaborat cu fosta Securitate sau să fi deţinut funcții de conducere în cadrul Partidului Comunist Român”, mai sublinia USR-ul.

Se pare că, între timp, viziunea USR-ului, implicit și cea a lui Claudiu Năsui, s-a schimbat, odată cu intrarea în Guvern.

Revenind la Florina Prisecaru, Claudiu Năsui a ales-o pentru că i-a fost „recomandată”, după cum a declarat, miercuri, la Digi 24.

E nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație. Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare.

Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun”, a spus Claudiu Năsui.

Decizia magistraților de la Curtea de Apel București, din toamna anului 2019:

„Admite cererea. Constată că pârâta a fost colaborator al Securităţii în sensul art. 2 alin. b din O.U.G. nr. 24/2008. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus la sediul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată la data de 06.11.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, se arată în soluția CAB.

Vezi și

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare