sursa foto:  sharethis.ro

Nou împrumut al Ministerului Finanțelor! Suma atrasă de această dată

Potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 105 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 990 milioane de lei, la o dobândă de 2,40% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 33 de luni

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 105 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 495 de milioane de lei.

MFP a planificat, în luna ianuarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor sub cea din decembrie 2020 (4,985 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Vezi și

A izbucnit un scandal uriaș în Poliție! ‘Uite, măi prăpăditule!’, ‘Fugi înapoi la nașul tău și pupă-i ghiulul’, ‘Tu mă ameninți pe mine?’

SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

Super veste pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare