portofel gol

sursa foto:  Pexels

Noua țeapă prin care românii pot rămâne fără bani în buzunare! Ce metodă folosesc infractorii

Cei care doresc să facă banii prin înșelăciune s-au gândit să pună în aplicare o nouă „țeapă”. Un bărbat era pregătit să păcălească peste 150 de oameni cu metoda sa, care conform planurilor sale, nu avea cum să dea greș.

Bărbatul se declara un om de afaceri, folosind un autoturism de lux, planul de înșelăciune fiind pus în aplicare în parcările de pe drumul național E87 Tulcea – Constanța. Escrocul se dădea drept cetățean turc și era pregătit să înșele 156 de persoane, cu metoda sa care îi putea aduce un venit considerabil. Însă planul lui a fost oprit de o conducătoare auto care și-a dat seama că totul este doar o înșelăciune. Femeia se afla pe drumul național amintit, împreună cu cei doi copii, oprind pe traseu pentru a cumpăra câteva alimente. Bărbatul a mers la mașina acesteia și i-a spus că are nevoie de carburant pentru mașină, cerându-i o sumă de bani în schimbul unui ghiul din metal auriu pe care l-a scos de pe deget.

Femeia și-a dat seama că ceva este în neregulă și nu a dat curs solicitării bărbatului, s-a urcat în mașină și a plecat, dar nu a rămas cu mâinile în sân ci a sunat la 112 și a reclamat o posibilă înșelăciune. Chiar dacă autoritățile au ajuns rapid la fața locului, infractorul, ajutat de un complice, făcuse deja o primă victimă, reușind să primească suma de 1.000 de lei în schimbul ghiulului de aur fals și a unui ceas.

Citește și: ANAF, semnal de alarmă către români! Înșelătoria care a pus pe jar autoritățile

Oamenii legii l-au condus pe infractor la audieri

Bărbatul a reușit să facă prima victimă după ce i-a spus că trebuie să ajungă la înmormântarea părinților însă a rămas fără combustibil. Acesta a scos ghiulul de pe deget și i l-a oferit cadou păgubitului. Jandarmii sosiți la fața locului au verificat mașina așa zisului afacerist și au depistat 156 de ghiuluri. La audieri, escrocul a precizat că ceasul și ghiulurile au fost achiziționate din Dragonul Roșu. Judecătoria Tulcea a decis să îl condamne la șase luni de închisoare cu suspendare, iar complicele la 4 luni de închisoare cu suspendare, decizia putând fi atacată în instanță.

Vezi și: Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără banii proveniți din conturile de YouTube. Românii de la Bitdefender trag un semnal de alarmă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare