sursa foto:  politicidesanatate.ro

Noua tulpină sud-africană poate genera adevărate tragedii. Dr. Emilian Imbri: ‘Orice formă de virus care atacă și nu e recunoscută de anticorpi poate deveni o reală problemă și să facă adevărate catastrofe’

Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase, ”Victor Babeș” din Capitala, consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, atrage atenția cu privire la noua tulpină africană a COVID-19.

 

La noi ar trebui să îi trimitem pe cei care nu se vaccinează în Africa de Sud, prin zboruri charter. Glumesc! Este grav ce se întâmplă. Faptul că nu știm multe despre noua tulpină nu este o problemă. Ideea e că știm că a apărut, poate produce îmbolnăviri în masă în decurs de câteva zile care să atingă valul unei epidemii și apoi unei pandemii care nu se va mai termina. Un mare epidemiolog a spus că e era pandemiilor.

Până acum bolile se transmiteau în mod accidental de la animal la om, în momentul în care se transmite de la om la om ceva ce a venit de la animal la om, este o mare problemă. Înțelegem că nu se știe dacă vaccinurile pot acoperi noua tulpină. Avem vaccinuri care asigură celor care au făcut vaccinul să treacă mai ușor prin boală și să nu ajungă la ATI să moară. Orice formă de virus care atacă și nu e recunoscută de anticorpi poate deveni o reală problemă și să facă adevărate catastrofe. Moderna a anunțat că este gata să ceară aprobare pentru vaccinul cu variana pentru Omicron, nu știm încă.”, a declarat Emilian Imbri, conform romaniatv.net.

Vezi și:

Radu Țincu, despre tulpina Omicron: ‘Ceea ce nu știm în acest moment este sensibilitatea ei la vaccinuri’

Alexandru Rafila, despre certificatul verde: ‘Nu renunțăm. Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e rațional, și să renunțăm la el când nu mai e cazul’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare