sursa foto:  BusinessNews.ro

Numerarul este de domeniul trecutului! Primul lanț de supermarketuri din care pleci fără cumpărături dacă nu ai card

A apărut primul lanț de supermarketuri care nu mai acceptă numerar. În Austria şi Germania, deja sunt mari magazine care nu mai acceptă plata cu cash. Freenet nu este însă singurul retailer german care recurge la această soluție.

 

 

 

În magazinele Gravis nu se poate plăti decât cu cardul de ceva timp. În plus, cei de la REWE experimentează și ei tranzacțiile fără numerar. În acest sens, din decemrbie 2022, un magazin REWE din München funcționează fără a mai primi bani-cash. Și snack-barul „Wurstdurst” din Nürnberg acceptă doar plățile cu cardul de mai mult timp.

Celebrul lanț german de retail a anunțat printr-un anunț special că bancnotele și monedele nu mai sunt acceptate în niciunul dintre cele 40 de magazine ale sale din Germania. După același model, de la începutul anului, mai multe sucursale ale lanțului de supermarketuri MPreis din Innsbruck, Austria, au renunțat, de asemenea, complet la numerar. La casierie puteți plăti doar cu cardul bancomat, cardul de credit sau prin aplicații mobile.

Se pare că motivele din spatele acestor decizii luate de tot mai mulți retaileri sunt întemeiate.

Mai exact, plățile în numerar sunt scumpe și incomode. O mare bătaie de cap cu banii-cash o au băncile, cenții mici și monedele euro trebuind să fie numărate, bancnotele împachetate, iar cutia de numerar a zilei plasată în cutii mici de metal în cutia poștală a băncii seara sau să fie ridicată de către transportatorii de bani. În plus, băncile trebuie să aprovizioneze bancomatele, care nu sunt deloc sigure. Spre exemplu, în ultimul an, în Germania au fost în jur de 500 de explozii la bancomate. Astfel, dacă plățile în numerar ar dispărea, băncile ar putea economisi mulți bani.

În România, a existat un proiect de lege care interzicea plata salariilor în numerar. Până la urmă, plata salariilor în numerar nu va fi interzisă de parlamentari, proiectul de lege inițiat în acest sens fiind modificat recent la comisii pentru a nuanța măsura. În același timp, documentul prevede în continuare obligația comercianților de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar, scrie romaniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare