sursa foto:  ziaruldepenet.ro

O fabrică românească se îndreaptă cu pași repezi spre dispariție! O primă mutare spre faliment

O fabrică românească pare că se îndreaptă spre dispariție! Aceasta și-a cerut insolvența. Proprietarul speră, însă, ca în acest fel să o salveze de la dispariție.

Singura fabrică românească de ciocolată, Galactic din Baia Mare, cu o istorie de peste două decenii, și-a cerut insolvența. Administratorul Liviu Fagi speră, totuși, ca prin această mutare, să o salveze.

„Anul trecut a fost dramatic”

Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”, a spus administratorul Fagi, pentru 2M News.

„Dacă voiam să stingem lumina, puteam să o facem de mult, eu am avut mereu oferte tentante, dar vreau să fac ciocolată aici, acasă”, a explicat el.

La un moment dat, firma avea în portofoliu peste 80 de sortimente (printre care Galactic – distinsă cu medalia „Marca de Aur“ la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România -, Spria – cu o rețetă care include ingrediente locale: nucă, mac, miere, alune de pădure -, Real Chocolate, CORA, Profi, Aro, Nr. 1, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu), care se regăseau pe rafturile magazinelor din țară.

Liviu Fagi a învățat meseria de ciocolatier în Marea Britanie, de unde a și cumpărat prima rețetă. Treptat, a creat însă produse noi, ajungând în prezent să aibă peste 300 de rețete proprii care sunt în producție.

În perioada de vârf, fabrica din Maramureș producea 2.000 de tone de ciocolată pe an. Unul dintre sortimente a fost premiat cu medalia „Marca de Aur“.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare