sursa foto:  romaniaregala.ro

O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Marți, 5 decembrie 2017, Familia Regală a făcut publică trecerea în neființă a Majestății Sale, Mihai I al României. Avea 96 de ani. Și cum o nenorocire nu vine niciodată singură, Casa Regală urmează să mai primească o lovitură cumplită.

În anul 2015, revista Capital estima averea Regelui Mihai la circa 60 de milioane de euro. După Revoluţie, Mihai I şi-a recuperat o bună parte din proprietăţi. În 2001, Regele a reintrat în posesia Domeniului Regal de la Săvârșin, județul Arad.

Câţiva ani mai târziu, acesta a primit înapoi şi Castelul Peleş, împreună cu Pelișor și Foișor.

„Regele Carol I, când a ales Sinaia ca reşedinţă de vară, a construit Peleşul şi Complexul de la Sinaia, a făcut totul din banii lui. Această proprietate a fost proprietatea particulară a Regelui Carol I, care s-a moştenit de la unul la altul, până la mine. Eu personal am cumpărat o proprietate la Săvârşin, în Transilvania, în timpul războiului, pentru că am vrut să am şi eu un picior în Transilvania”, mărturisea Regele Mihai I într-un interviu, conform România TV.

Mai mult, de-a lungul ultimilor ani, i-au fost înapoiate 20.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Poiana Țapului, câteva cabane și cantoane în zona Azuga-Predeal.

Totuși, reședința oficială a Familiei Regale, și anume Palatul Elisabeta din București, nu este proprietatea Regelui. Aceasta i-a fost pusă la dispoziție Regelui Mihai pe perioada vieții. Astfel, conform legii, acum că Mihai I a decedat, Palatul Elisabeta ar trebui să le revină autorităților române.

Vezi și România, în doliu! Regele Mihai a MURIT

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare