sursa foto:  universul.net

O Românie fără hoție? USR-iștii se acuză între ei de furt: ‘Foarte urât ce ai făcut’

USR-PLUS promite o „O românie fără hoție”, acesta fiind sloganul pentru alegerile parlamentare. Cu toate acestea, în interiorul formațiunii conduse de Dan Barna au apărut acuze de furt intelectual.

Mai exact, Florina Presadă, senator USR de București, îl acuză pe Sliviu Dehelean, deputat USR de Bihor, că i-a furat proiectul legislativ.

Scânteia care a declanțat scandalul

Marți, Silviu Dehelean a făcut o postare pe Facebook în care a anunțat că, la propunerea sa, USR-ul va depune un proiect legislativ pentru ca mandatul de președinte al Consiliului Legislativ să nu mai fie pe viață, ci pe 5 ani.

Am discutat cu ceilalți parlamentari USR și, zilele acestea, vom depune un proiect pentru a remedia grava eroare din Legea Consiliului Legislativ. Vom propune pentru conducătorii acestei instituții mandat de 5 ani și procedură de revocare, plus condiții care să garanteze profesionalismul.
Dragos Iliescu a fost numit de Parlament, în 1995, șeful unei secții a Consiliului Legislativ. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit președintele instituției. Și-a dat demisia în 2020, de câteva zile. Majoritatea PSD se pregătește să îl înscăuneze acolo pe Florin Iordache. Pe viață.
Am verificat Legea Consiliului Legislativ. Este inacceptabil ca o lege să nu prevadă perioada mandatului și nici procedurile pentru revocarea din funcție, permițând astfel o adevărată domnie.
În concluzie, dl. Florin Iordache poate să stea liniștit, chiar dacă va fi numit președintele Consiliului legislativ, următorul Parlament, cu o majoritate fără PSD, va adopta instrumentele legislative pentru a putea să îl demită.
Nu uitați în 6 decembrie să ieșiți la vot!”, a scris, pe Facebook, Dehelean.

Florina Presadă: Foarte urât ce ai făcut!

Ulterior, Florina Presadă a spus că e proiectul ei și l-a acuzat de furt pe Dehelean.

Tu nu ai discutat nimic la grupul parlamentar. Vrei să spui ca eu am prezentat o propunere grupului parlamentar, pe care o voi depune azi. Mandatul de 5 ani și garanțiile de profesionalism sunt propunerile mele, la fel ca multe altele. Propunerea mea e gata și o voi prezenta public azi. Foarte urât ce ai făcut!”, a comentat Presadă.

Eu am prezentat o propunere grupului, nu am anunțat nimic public, tocmai în speranța că o vom face împreună, ca grup. Altfel o depuneam singură deja. Silviu Dehelean, în schimb, iese și anunță el ceva. Doamnă, măcar să fi spus un cuvânt despre faptul că e propunerea scrisă de mine! E munca mea, de ce să tac? Nu ar fi existat acest dialog dacă Silviu nu ar fi făcut această postare”, a continuat Florina Presadă, explicându-i unei internaute de ce l-a atacat public pe Dehelean.

Dehelean susține că au avut amândoi aceeași idee

În primul rând, îmi pare rău că ajungem să discutăm așa, aici. Am răspuns unei întrebări din partea presei și am anunțat acest proiect, înainte sa vorbesc cu voi, colegii parlamentari. Abia după l-am anunțat in grupul de parlamentari și am aflat ca ai o propunere similară, ideile noastre despre ce trebuie sa facem fiind aceleași ( tu mi-ai spus că lucrezi la el, eu că l-am și scris). Nu mi-am asumat nimic, am spus clar ca vom depune împreuna, ca și grup parlamentar USR, acest proiect. Mulțumesc.”, a răspuns el.

Presadă: Nu am văzut propunerea ta

Silviu, eu nu am văzut propunerea ta. Ai zis că ai și tu una. Eu v-am dat tuturor propunerea pe care am scris-o. Tu ai făcut niște comentarii, apoi ai ieșit public cu acest anunț. Sincer, aș fi vrut să nu avem acest dialog aici. Și nu ar fi existat dacă nu te-ai fi grăbit cu această postare”, a replicat Florina Presadă.

Vezi și

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

Nu este disponibilă nicio descriere.  

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare