sursa foto:  stiripesurse.ro

Olguța Vasilescu, către Raluca Turcan: Inchitățile sunt corectate de Legea pensiilor pe care refuzați să o aplicați

Fost ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu îi dă o replică actualului ministru al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Olguța Vasilescu îi transmite Ralucăi Turcan că inechitățile din sistemul de pensii ar fi rezolvate dacă ar aplica Legea pensiilor.

Doamna Turcan, inechitatile la care v-ati referit, persoane cu acelasi punctaj, dar care au iesit in ani diferiti la pensie si de aceea au pensii diferite, sunt corectate de Legea pensiilor pe care refuzati sa o aplicati.

Stiu bine despre ce vorbesc, deoarece am lucrat la o lege pe care, in continuare, va incapatanati sa nu o cititi, sub motivarea ca veniti cu una mai buna care ar privi si pensiile speciale. Ceea ce e imposibil, in afara faptului ca ati trece pe contributivitate toti „specialii”, desi in fraza urmatoare ati afirmat ca nu veti face asta. Imi amintesc promisiunile dvs din campanie ca veti elimina pensiile speciale din prima zi, lucru despre care acum spuneti ca nu vreti sa mai vorbiti…

In ceea ce priveste legea PSD referitoare la compensatiile pentru familiile medicilor decedati de COVID, daca nu ati aflat, ministerul condus de doamna Alexandru si apoi de dvs avea obligatia sa faca normele metodologice, nu parlamentul, nu PSD. Deci nu Marcel Ciolacu nu stie despre ce vorbeste, ci dvs nu intelegeti ce aveti de facut in ministerul pe care il conduceti.”, spune Olguța Vasilescu.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare