sursa foto:  stiripesurse.ro

Olguța Vasilescu face ceea ce nu face Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR! ‘După Paște, vom avea o nouă întâlnire, pentru a le prezenta oferta noastră’

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, face ceea ce nu face Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR: atrage investitori.

Olguța Vasilescu anunță un parteneriat-surpriză, între Primăria Craiova, Ford și alți investitori, parteneri ai gigantului american.

„După Paşte, vom avea o nouă întâlnire cu cei de la Ford şi furnizorii care vor să se mute la Craiova pentru a le prezenta oferta noastră. Suntem interesaţi şi de cererile lor deoarece înainte de o ofertă trebuie să ştim de cât teren au nevoie şi care ar fi investiţia. Noi suntem optimişti deoarece cei de la Ford vor să se dezvolte aici“, a spus Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF alături de CEC Bank.

Ne pregătim şi avem discuţii intense cu investitorii. Am discutat şi cu cei de la Ford România şi sunt parteneri ai Ford care ar dori să-şi mute investiţiile la Craiova. Pentru aceştia va trebui să găsim soluţiile de trafic, de spaţiu“, a explicat primarul Craiovei.

După mai bine de 13 ani de promisiuni către SUA şi Ford România, anul acesta ar trebui să fie gata primele două loturi din drumul expres Craiova-Piteşti care vor funcţiona şi drept centuri ocolitoare pentru Slatina şi pentru Balş.

În acest sens, Olguța Vasilescu spune că trebuie continuată dezvoltarea infrastructurii, trimițând astfel un semnal către Guvern, pentru deblocarea mai multor proiecte.

Drumul expres Piteşti-Craiova este extrem de important. Aveam discuţii cu oameni de afaceri, cu producători din UK şi întrebarea lor era – «şi noi pe unde scoatem mărfurile pe care le producem la Craiova?», iar singurul drum european era cu o bandă pe sens, tot timpul foarte aglomerat. Drumul expres va avea un impact major. Erau mulţi investitori care nu veneau din cauza infrastructurii. Acum nu vom mai avea această problemă spre Constanţa. Sperăm să fie deblocată şi cealaltă investiţie vitală dezvoltării Craiovei şi Olteniei – autostrada Craiova-Lugoj – astfel încât să avem acces la infrastructura europeană. După aceea avem nevoie de un drum în regim de autostradă spre podul de la Calafat-Vidin. A fost reabilitat drumul, dar tot o bandă pe sens are. Sunt coloane de camioane pe zeci de kilometri la Calafat. Mai departe este nevoie de drumul expres Craiova-Tg.- Jiu şi Craiova – Vâlcea“, a spus primarul Craiovei.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare