sursa foto:  anacronic.ro

OMV Petrom, mesaj pentru cancelarul Austriei: ‘Susținem ferm accesul României la Schengen. Ne exprimăm speranța că decidenții vor ajunge la o soluție cât mai curând’

OMV Petrom, companie din România controlată de grupul austriac OMV, face apel la factorii politici din Austria, afirmând că susține ferm atât aderarea României, cât și a Austriei la Schengen.

OMV a transmis astăzi că speră ca decidenții să ajungă la o soluție cât mai curând, precizând că, având în vedere că deține operațiuni și în România, și în Bulgaria, decizia Guvernului Austriei are un impact negativ asupra companiei.

Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale.

Vezi și Un fermier dă startul la o campanie-manifest! Închide toate conturile la BCR și Raiffeisen și nu mai lucrează cu OMV Petrom și Mol

Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria.

Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulaţie în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, a precizat, pentru ZF, compania.

Președintele Austriei: „Blocarea aderării României la Schengen nu este o soluție. Economia Austriei este acum amenințată”

Vezi și Austria, activată la ordinul lui Putin? Legăturile bolnăvicioase dintre liderul de la Kremlin și mai-marii austrieci

Și președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a atacat guvernul austriac, subliniind că blocarea accesului României la Schengen nu va rezolva problema migranților.

Mai mult, Van der Bellen a avertizat că economia Austriei este acum amenințată.

Vezi și Președintele Austriei desființează decizia guvernului austriac! ‘Blocarea aderării României la Schengen nu este o soluție. Economia Austriei este acum amenințată’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare