Opinie: Consilierul pe probleme de chiloți, pardon!, Justiție al lui Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că se va face un referendum pe Justiție. Anterior, el s-a consultat cu o serie de reprezentanți ai societății civile în acest sens.

Dintre aceștia, mi-a atras atenția autoproclamatul lider al #Rezist, Florin Bădiță. Nu am înțeles pe ce criteriu a fost invitat respectivul acolo. De unde până unde să-și dea cu părerea despre Justiție? Mai bine zis: ce l-a recomandat?. „Un frate mai mare”, ca în „Brigada Diverse”, sau cine? Conform CV-ului său, el are studii pe psihologie.

<<El se bucură de reputația unui IT-ist, dar conform profilului său pe Linkedin nu este IT-ist, pentru că a urmat doar cursuri de psihologie la universitatea Titu Maiorescu. El își mai trece în CV studii la „universitățile” Cros (http://cros.ro/universitate/) și Draper (http://www.draperuniversity.com/), care nu sunt de fapt universități, sau măcar școli, ci niște traininguri fără nicio acreditare academică, în domeniul startupurilor IT și new media>>, scria publicația Cotidianul, în luna ianuarie 2017.

Trebuie să precizez că, în octombrie 2016, cu mult înainte ca Florin Bădiță să ajungă cunoscut opiniei publice, după încercarea nereușită de a organiza un miting de susținere a fostului premier Dacian Cioloș, am încercat să-l contactez. La aceea vreme, i-am pus două întrebări pe care Bădiță le-a luat în derâdere, anume de unde i-a venit ideea organizării unei manifestații de susținere a lui Dacian Cioloș și ce legături are – dacă are! – cu George Soros. Răspunsul lui Florin Bădiță îl puteți observa în print-screen-urile de mai jos, făcute în 2016.

În plus, Bădiță spune că Fundația pentru o Societate Deschisă, patronată de Soros, l-a învățat cum stă treaba cu Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, până atunci, din câte se poate observa din propria afirmație, el fiind analfabet în Drept.

Așadar, domnule președinte Klaus Iohannis, ce-l recomandă pe Florin Bădiță să participe la o discuție pe Drept penal sau Drept constituțional? Cum poate un analfabet în Drept să-și dea cu părerea despre Justiție, să vă recomande să faceți un referendum în acest sens?

Sau simplul fapt că organizăm „Ziua fără pantaloni” sau că facem voluntariat la Accept – știți voi, ONG-ul care militează pentru drepturile LGBT – ne acordă un „wild card” către Cotroceni?

Nu de alta, dar rămânem toți românii cu drept de vot în budigăi sau, dacă preferați dumneavoastră, fără…

Eugen DINU

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare