poza e1538738341690

Opinie: Să vă fie rușine, domnule președinte!

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți, două declarații incalificabile și iresponsabile: una referitoare la românii care au votat la Referendumul pentru familie, iar cea de-a doua privitoare la basarabeni, despre care a spus că sunt un popor separat.

„Vă amintiţi, când a apărut acea idee cu referendumul, eu, dintr-odată, am devenit inamicul public numărul unu pentru o grămadă de oameni, când am spus că trebuie să fim toleranţi. Şi s-a văzut că, din păcate, am avut dreptate. Cei care au promovat referendumul au fost orice numai toleranţi nu. Dar românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi, pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Dacă vrem să revenim la conceptul acela ‘înţelepciunea mulţimii’, românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puţin a acelei părţi care a promovat agresiv şi cu un discurs bazat de multe ori pe ură şi intoleranţă acel referendum. Românii au demonstrat că sunt un popor deschis, înţeleg şi, la o adică, acţionează cu totul şi cu totul altfel decât se aşteaptă unii politicieni şi unii sociologi”, a spus președintele tuturor românilor.

Mai mult, în cadrul aceleiași dezbateri – „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” -, întrebat de ce nu s-a făcut nimic în An Centenar în privința Unirii României cu Basarabia, Klaus Iohannis a depășit barierele infatuării de care îi acuză pe unii dintre români, referindu-se la basarabeni ca la un popor separat.

„Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”, a precizat președintele Iohannis.

De ce sunt aceste două declarații iresponsabile și incalificabile

  1. „Infatuații” de la Referendumul pentru familie

La Referendumul național pentru reviziuirea Constituției, desfășurat în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, în sensul redefinirii definiției familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, spre deosebire de textul actual care vorbește despre „soți”, s-au prezentat 3.857.308 de alegători.

Dintre aceștia 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, au votat „DA”. Restul de voturi au fost 248.412 pentru „NU” (6,47%), iar voturi nule au fost 76.111 (1,97%).

Rețineți numărul românilor care au votat „DA” la Referendumul pentru familie, iar acum să facem un salt în timp, la alegerile prezidențiale din anul 2014, câștigate de către Klaus Iohannis.

Primul tur de scrutin: 2.881.406                dintre români l-au votat pe Klaus Iohannis, un procent de 30% din numărul participanților, trimițându-l în turul secund.

Este adevărat că actualul șef al statului a contabilizat 6.288.769 de voturi în turul al doilea, dar asta după ce a beneficiat de toate voturile Dreptei și s-a duelat doar cu Victor Ponta.

Cert e că în primul tur, atunci când fiecare a votat cu inima și nu a ales „răul cel mai mic”, doar 2.881.406 de români l-au votat pe Klaus Iohannis, față de 3.531.732 de „infatuați” care au spus „DA” la Referendumul pentru familie.

Mare atenție, domnule președinte! S-ar putea ca mulți dintre acești „infatuați” să vă fi votat la acea vreme.

  1. „Poporul moldovean”

Declarația făcută de șeful statului cu privire la basarabeni le vine ca o mănușă prorușilor și președintelui de dincolo de Prut, Igor Dodon, cel care susține această „teză”, cum că moldovenii ar fi un popor separat de cel român.

Așa că îl întreb: cum puteți să mai vorbiți despre Unirea României cu Basarabiei, când dumneavoastră veniți cu o declarație atât de iresponsabilă, când această afirmație a ajuns deja în presa de peste Prut și întărește, de fapt, spusele celor care nu vor anularea Pactului Ribbentrop-Molotov, ca atare Unirea cu România? Oare nu v-aţi gândit la repercusiuni?

Să vă fie rușine, domnule președinte!

Semnat: Un infatuat.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare