Opinie: ‘Salut, vreau să mă votezi! Nu știu dacă voi reuși ca președinte, dar nici Hagi n-a înscris de fiecare dată’

Într-o dimineață caldă de toamnă, Dan s-a trezit. Căldura părea insuportabilă. Simțea nevoia să se răcorească, așa că s-a dus la baie și s-a spălat pe față. Apa, rece ca gheața, l-a trezit instant. Și-a amintit că e în campanie pentru prezidențiale și, uitându-se în oglinda curată ca lacrima, și-a zis: „Haide, Dane, știu că poți! Nici Hagi n-a înscris la toate fazele, dar în meciurile importante a marcat. Mamăăă, și ce goluri! Așa vei înscrie și tu de data asta. Trebuie să înscrii, trebuie să marchezi în marea finală, golul decisiv va veni. Trebuie să vină, trebuie să ajungi președinte. Odată ajuns la Cotroceni, votanții tăi n-au de ce să se supere dacă nu vei reuși în calitate de președinte, fiindcă nici Hagi n-a înscris de fiecare dată”.

Dan, acest Hagi al fondurilor europene, simți deodată un fior care îl îngheță. Băieții cu „ochii albaștri”, cei despre care susținea că nu există până în acele zile de toamnă, au apărut de nicăieri și deodată lucrau împotriva lui.

Și chiar nu înțelege ce au cu el? El, cel pe care l-au dorit până și americanii. L-au dorit… Eh, mult spus! A fost în probe în SUA și a vrut să ajungă la unul dintre secretarii „scouter”-ului suprem, dar cum acesta era ocupat, s-a mulțumit și cu secretarul asistentului secretarului. Dar ce mai contează cu cine s-a întâlnit? Câți dintre noi au ajuns în SUA? El a ajuns. Cu el la Cotroceni, un alt caz Caracal nu s-ar mai întâmpla. Poate că nici ăsta nu s-ar fi întâmplat. Și dacă s-ar fi întâmplat, nu i s-ar fi putut reproșa ceva, că nici Hagi n-a înscris de fiecare data, nu-i așa?

Deodată, un sentiment mai puternic decât frica îl copleși. Și-a amintit de masa bogată din Spania, cu care a fost întâmpinat de românii din Barcelona. Gustul de jamon și scoici i se topea și acum în gură.

Fără să mai zăbovească, deschise ușa de la baie și strigă: „Olguțo, te rog, fă-mi o omletă!”.

Eugen DINU

P.S.: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje din lumea reală este pur întâmplătoare.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare