sursa foto:   Profimedia Images

‘Orban nu ratează nicio ocazie pentru a-și afișa servilismul față de Putin. I se pregătește o mare decorație’ – Ieșire dură a lui Eugen Tomac

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, a răbufnit pe rețelele de socializare, după ce premierul Ungariei, Viktor Orban, a cerut ca Ucraina și Republica Moldova să primească statutul de candidate la UE odată cu Georgia și Bosnia și Herțegovina.

Tomac susține că lui Orban i se pregătește o decorație la Moscova, pentru servilismul arătat față de Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

„Orban nu ratează nicio ocazie pentru a-și afișa 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐥𝐢𝐬𝐦𝐮𝐥 față de Putin.

Să vii cu doar trei zile înainte de ședința decisivă a Consiliul European și să impui 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 pentru acordarea R. Moldova și Ucrainei a statutului de candidat la Uniunea Europeană arată cât de mult urăști proiectul european pe care îl și subminezi din interior.

În schimb, la Kremlin, probabil, i se pregătește o 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐨𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞 pentru acest rol jucat tot mai activ.

Faptul că autoritățile de la Budapesta anunță că susțin oferirea perspectivei europene pentru R. Moldova și Ucraina doar la pachet cu Bosnia și Herțegovina, dar și Georgia, este 𝐝𝐨𝐯𝐚𝐝𝐚 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚̆ că guvernul maghiar este mai aproape de realitatea proiectată de Moscova decât cea văzută de restul Europei”, afirmă Eugen Tomac.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare