sursa foto:  weforum.org

Organizația Mondială a Sănătății trage semnalul de alarmă: ‘Majoritatea oamenilor rămân sub amenințare’

Organizația Mondială a Sănătății a precizat faptul că aproximativ 10% din populația ar fi fost deja infectată cu SARS-Cov-2.

Aceste date dezvăluite de organizația internațională nu sunt banale. Într-adevăr, conform cifrelor oficiale, doar 35 de milioane de cazuri au fost depistate în întreaga lume, mai puțin de 1% din locuitorii Pământului.

Dar, pe lângă această diferență, care poate fi explicată prin dificultăți în testare sau cifre ne-comunicate, OMS insistă asupra celor 90% rămași. „Majoritatea oamenilor rămân sub amenințare”, a declarat Michael Ryan, șeful programului de urgență al instituției.

Totul vine în contextul revenirii epidemiei, în ultimele săptămâni. În anumite țări din Europa, Israel, sau în alte părți ale lumii, au fost din nou instituite măsuri restrictive pentru a lupta împotriva răspândirii virusului.

Michael Ryan a profitat de această ședință specială a Comitetului executiv al OMS pentru a discuta și despre investigația internațională asupra originii bolii. În timp ce organizația a cristalizat criticile mai multor lideri, inclusiv Donald Trump, o echipă trebuie să stabilească modul în care a debutat pandemia globală. Data de începere a anchetei nu a fost încă publicată, conform smartradio.ro.

Citește și:

Pe filieră machedonească. Cine e beizadeau ‘îngrijită’ de Tănase Stamule și ‘impusă’ de Ludovic Orban la conducerea Capitalei

Scenariu-bombă despre posibilitatea amânării alegerilor parlamentare: ‘Parlamentul poate fixa data alegerilor în interiorul acestor 4 ani plus 3 luni

Ce salariu are acum Klaus Iohannis: Documentul a fost făcut public la 30 septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare