Papa Francisc

sursa foto:  ANSA

Papa Francisc își anulează încă o întâlnire. Problemele de sănătate nu se mai termină pentru Suveranul Pontif

Luni, 26 februarie, Biroul de presă al Vaticanului a anunțat că Papa Francisc nu-și va putea să participe la audiența de dimineață. Vestea vine în contextul în care Suveranul Pontif suferă de probleme de sănătate. Este a doua oară când este nevoit să anuleze un eveniment. 

Conducătorul bisericii catolice, în vârstă de 87 de ani,  se confruntă cu o gripă persistentă. Din acest motiv, și-a anulat și audiența de sâmbăta trecută, dar a rostit duminică discursul său săptămânal Angelus către credincioși în Piața Sf. Petru.

„Simptome ușoare asemănătoare gripei persistă. Nu există febră. Cu toate acestea, ca măsură de precauție, audiența Papei Francisc în această dimineață este suspendată”, a anunțat luni Biroul de presă al Sfântului Scaun.

Următorul eveniment public la care este așteptat va fi Audiența generală săptămânală cu credincioșii, de miercuri dimineață, în Sala Paul al VI-lea a Vaticanului.

Cu ce probleme de sănătate de confruntă Papa Francisc

În luna decembrie a anului 2023, Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze o călătorie planificată la o întâlnire climatică COP28 din Dubai în decembrie din cauza efectelor gripei și inflamației pulmonare. În ianuarie, Suveranul Pontif nu a reușit să finalizeze un discurs pentru că avea„o atingere de bronșită”.  În cursul aceleiași luni, a spus că se descurcă mai bine, în ciuda „unelor dureri”.

Problemele sale de sănătate vin în contextul în care în tinerețe, i-a fost îndepărtată o parte din plămân. În plus, are dificultăți la nivelul locomotor și folosește des un scaun cu rotile.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc, lecție de omenie. Nici vârsta, nici boala nu l-au împiedicat pe Suveranul Pontif

Rugăciunea Suveranului Pontif, la doi ani de la începerea războiului dintre Rusia și Ucraina

În discursul său de duminică, Papa Francisc și-a amintit „cu tristețe” de a doua aniversare de la începutul a ceea ce el a numit „un război pe scară largă în Ucraina”, spunând:

„Atât de multe victime, răniți, distrugeri, necazuri, lacrimi într-o perioadă care devine teribil de lungă și al cărei sfârșit nu este încă în vedere.

Este un război care nu numai că devastează acea regiune a Europei, ci și declanșează un val global de frică și ură. Pledez pentru găsirea acelui strop de umanitate pentru a crea condițiile unei soluții diplomatice în căutarea unei păci juste și durabile”

Suveranul Pontif s-a rugat și pentru cei implicați în conflictul israeliano-palestinian și „pentru atâția oameni distruși de război, și să îi ajute concret pe cei care suferă. … Să ne gândim la atâta suferință, să ne gândim la copiii răniți, nevinovați”.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc, vizitat de Marcel Ciolacu, la Vatican. Suveranul Pontif a primit cadouri de la premierul României, au vorbit în română!

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare