sursa foto:  digi24.ro

Parlamentul Ucrainei a luat decizia! Legea marțială extinsă și mobilizare generală până pe data de 21 noiembrie

Preşedintele Radei din Ucraina, Ruslan Stefanciuk, a transmis luni că Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, până pe data de 21 noiembrie 2022.

 

 

 

Decretul, care include o interdicţie de ieşire din Ucraina pentru toţi bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani, se va aplica până la data de 21 noiembrie inclusiv. Aceasta este a doua extindere a măsurii de la debutul agresiunii militare ruse contra Ucrainei.

Legea marţială conferă armatei drepturi sporite şi limitează libertăţile civile, precum dreptul de a manifesta. Numeroşi experţi văd în această prelungire un indicator al datei aproximative până la care Kievul se aşteaptă să continue confruntările cu Rusia.

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare