sursa foto:  digi24.ro

Parteneriat istoric între OMS și Uniunea Europeană! Un nou ‘certificat verde’ va fi implementat la nivel global

Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană au semnat un parteneriat istoric în ceea ce privește implementarea unui nou sistem de control al mobilității la nivel global, similar cu cel al certificatului verde din pandemia de coronavirus.

 

 

 

În 2022, europarlamentarul Cristian Terheș anunța că în scurt timp va fi implementat un nou certificat verde la nivel global, care va include mai multe date decât acesta.

Marți, Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană au anunțat că au semnat un parteneriat istoric prin care la nivel global va fi implementat un sistem, preluat după modelul certificatului verde, pentru „facilitarea libertății la nivel global de circulație”.

„În iunie 2023, OMS va prelua sistemul UE de certificare digitale privind COVID-19 pentru a institui un sistem global care va contribui la facilitarea mobilității globale și la protejarea cetățenilor din întreaga lume de amenințările actuale și viitoare la adresa sănătății. Acesta este primul element constituit al Rețelei mondiale de certificare a sănătății digitale, care va dezvolta o gamă largă de produse digitale pentru a asigura o sănătate mai bună pentru toți”, potrivit Comisiei Europeană.

Faptul că se instituie o astfel de tehnologie este o problemă în sine.Aceștia au spus că în primă fază va fi folosit pentru a dovedi o anumită formă de vaccinare, după care, citez „certificat de vaccinare”, după care va fi folosit pentru un fel de dosar al pacientului, adică, toate datele sale persoanele, individuale, vor fi accesate”, a spus europarlamentarul la Antena 3 CNN

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare