sursa foto:   voceavalcii.ro

Percheziții de amploare ale polițiștilor la persoane suspectate de evaziune fiscală! Prejudiciul se ridică la peste 260.000 de lei

Percheziții de amploare efectuate de polițiști pe raza județului Prahova și a municipiului București, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

 

 

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 262.010 lei.

„În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pun în executare 9 mandate de percheziție domiciliară la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice, pe raza județului Prahova și a municipiului București,  într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări, a reieșit că în perioada martie 2021-septembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăți comerciale cu sediul declarat în comuna Dumbrava, județul Prahova,  ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce atestă cheltuieli fictive în valoare totala de 1.641.000 de lei (1.379.000 de lei baza impozabilă), cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor datorate.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 262.010 lei, reprezentând TVA de plata.

Totodată, vor fi puse în aplicare 3 mandate de aducere”, a transmis IPJ Prahova

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare