sursa foto:  paginadebanci.ro

Pericol pentru BCR! Mutarea DECISIVĂ pe care o pregătește Banca Transilvania

Banca Comercială Română, membră a grupului austriac Erste, poate pierde supremația deținută pe piața de profil din țara noastră.

Banca Transilvania pregătește o mutare care i-ar putea aduce poziția de lider. Aceasta a anunțat, vineri, că va continua negocierile privind preluarea Bancpost.

„Banca Transilvania informează investitorii că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor”, arată Banca Transilvania, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de news.ro.

Oficialii băncii spun totodată că finalizarea negocierilor este estimată la finalul lunii octombrie.

Banca Transilvania are o capitalizare de 9,76 miliarde lei.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 496,06 milioane lei (circa 109 milioane euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în ciuda scăderii veniturilor operaţionale.

Activele băncii au ajuns la jumătatea acestui an la 53,24 miliarde lei (11,7 miliarde euro), în creştere cu 2,8% faţă de nivelul înregistrat în decembrie 2016.

Anul trecut, Banca Transilvania a depăşit în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieţei.

La jumătatea anului, distanţa dintre Banca Transilvania şi BRD a crescut, în condiţiile în care BRD a afişat active de 51,54 miliarde lei (11,3 miliarde euro) la finalul lunii iunie.

Veniturile din dobânzi ale Băncii Transilvania au scăzut în primul semestru cu 1,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, la 989,3 milioane lei, în timp ce veniturile din comisioane au urcat în acelaşi interval cu 12,7%, la 273,9 milioane lei.

Banca avea, la finalul lunii iunie, un portofoliu de credite acordate clienţilor de 28,74 miliarde lei, în creştere cu 5,6% faţă de decembrie 2016.

Vezi și SURSE! Un nou scandal SCINDEAZĂ PSD! Nu s-a mai întâmplat asta de la căderea Guvernului Grindeanu

Unici în lume! Primarul de la 80 km de București care a luat 2 la bac! Un politician important l-a promovat

Adevărul nespus! Cine l-a săpat de fapt pe Țuțuianu și cine-i arată cartonașul galben lui Dragnea

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare